نظر شما چیست؟
کتاب صوتی طبیعت اثر رالف والدو امرسون مجموعه ای از مقالات فرهنگی است که از زاویه ای فلسفی و هستی شناسانه به طبیعت و نقش ما انسان ها در آن پرداخته است.

رالف والدو امرسون (Ralph Waldo Emerson) معتقد است ما از راه و سلوک پیشینیانمان دور افتاده ایم و از همین رو آنگونه که شایسته است از هستی و پدیده های آن لذت نمی بریم.

در کتاب طبیعت (Nature)، تمامی علوم یک هدف دارند و آن کشف اصول طبیعت است. ما اصول دوران ها و کارکردها را می دانیم اما تاکنون به ندرت اتفاق افتاده که به تصوری در باب خلقت نزدیک شویم. امروزه از جاده حقیقت بسیار به دور افتاده ایم و همین منجر به این شده که بزرگان دینی به مباحثه درافتند و از یکدیگر متنفر شوند و متفکرین مان لب فرو بندند و شیوه ای سبک سرانه در پیش گیرند.

رالف والدو امرسون فیلسوف و نویسنده آمریکایی در روز ۲۵ مه ۱۸۰۳ درشهر بوستون ایالت ماساچوست زاده شد و در ۲۷ آوریل ۱۸۸۲ کنکورد ماساچوست درگذشت. امرسون را پدیدآورنده مکتب ترانسندنتال آمریکا می دانند.

او در زمینه تغییر و تحول در تاریخ هم عقیده با توماس کارلایل بود مبنی بر اینکه تغییر در تاریخ و اجتماع توسط اشخاص بزرگ ایجاد می شود نه توده مردم. او می گوید شما شخصیت های بزرگی را مثل محمد پیامبر اسلام به من بشناسانید تا تأثیر آن ها را در تحول در تاریخ برای شما بازگو کنم.

از منظر فلسفی، جهان مرکب از طبیعت و روح است. اگر از این منظر بنگریم پس تمام جهان هستی منفک از ماست و سخن فلسفه بدین معناست که جهان "نفس من" نیست بلکه طبیعت و فن است و تمام انسان ها و جسم من می بایست در زیر گروه طبیعت، قرار گیرد.

در تمام طول تاریخ بعضی از کتاب ها جهان را تغییر دادند و شیوه نگاه ما به خودمان و دیگران را دگرگون کردند. آن ها به مباحث، اختلافات عقاید، جنگ ها و انقلاب ها الهام بخشیده اند. آن ها زندگی های بسیاری را ساخته اند و یا تباه کرده اند. حالا نشر روزگار نو برای شما کارهای متفکران بزرگ، پیشگامان، اصلاح طلبان و طالع بینان را فراهم آورده است. ایده هایی که مدنیت را تکان داد و به ما کمک کرد تا آن چه که اکنون هستیم باشیم. (ایده های بزرگ)

در قسمتی از کتاب صوتی طبیعت می شنویم:

نیاز والاتر انسان که بواسطه طبیعت پاسخ داده می شود، عشق به زیبایی است. یونانیان باستان جهان را زیبایی خطاب می کردند. چه به جهت ساختار بنیادین اشیاء باشد یا قدرت قالب پذیری چشم انسان، در هر حال صورت نخستینی چون آسمان، کوه، درخت، حیوانات، فی نفسه در ما موجد وجد و شادمانی هستند؛ لذتی از طرح کلی، رنگ، حرکت و جمع آن ها حاصل می شود.

به نظر می رسد بخشی از این ناشی از خود چشم باشد، چشم بهترین هنرمندان است؛بواسطه عملکرد دوگانه ناشی از ساختار و قوانین نور، منظره ایجاد می شود؛چشم، توده موضوعاتی که هر یک واجد شخصیتی مستقل هستند را چنان زیبا رنگ و سایه می زند و موضوعاتی که فاقد تأثیر خاصی هستند را چنان در کنار یکدیگر می نهد که منظره ای متقارن و معنادار از آن حاصل می شود؛ و همان گونه که چشم بهترین معمار است، نور هم اولین نقاش است.

هیچ جسمی چنان پلید نیست که بواسطه نور زیبا نشود، و محرک آن باعث احساس می شود؛ و یک نوع جاودانگی در نفس نور، به مانند فضا و زمان، همه ماهیت ها را سرشار از وجود و لذت می نماید. حتی لاشه ها هم زیبایی خاص خود را دارا هستند. علاوه بر این فیضی عام در تمام طبیعت منتشر شده که باعث می شد تمام صور در چشم، زیبا ظاهر شوند که منجر به تقلیدهای بی شمار ما از برخی از آن ها شده است، صوری همچون قسمت های قدامی حشرات، انگور، صنوبر، خوشه های گندم، تخم مرغ، بال ها و اشکال بسیاری از پرندگان، پنجه های شیر، مار، پروانه، صدف، شعله های آتش، ابرها، شکوفه ها، برگ ها و اشکال بسیاری درختان همچون نخل.
کتابشناسی ملی :
3129416
شابک :
978-600-6867- 48-9
سال نشر :
1392
صفحات کتاب :
144
کنگره :
PS1190‏‫‭/‮الف‬8ط2 1392
دیویی :
814/3

کتاب های مشابه طبیعت