× public_lbl_my_posts آثار من shop_lbl_channels public_lbl_profile_dropdown_edit خروج از حساب کاربری
0 امتیاز
0 نفر

فرهنگ مصرف در آموزه های رضوی

نوع اثر : کتاب

ناشر : دانشگاه علوم اسلامی رضوی

نویسنده :

ویراستار : هادی ثانی

صفحات کتاب : 152

کنگره : ‏‫‭BP۲۵۰/۳۵‏‫‭/‮الف‬۹ف۴ ۱۳۹۷

دیویی : ‏‫‭۲۹۷/۶۳۴

کتابشناسی ملی : 5550388

شابک : 978-600-7044-42-1

سال نشر : 1397

خلاصه اثر

از معیارها و ارزش های مهم اسلامی در تمام ابعاد زندگی و از جمله مصرف، اصل اعتدال است. این اصل در آموزه های دینی و نیز از نظر عقل و فطرت تأیید شده است؛ زیرا ساماندهی و استواری جسم و جان آدمی و امور فردی و اجتماعی اش مرهون رعایت این اصل است.

اهمیت رعایت اعتدال در مصرف ازآن روست که نیازهای انسان متنوع اند و به دلیل محدودیت ها نمی توان تمام آن ها را برآورده ساخت، لذا باید نیازهای گوناگون مدنظر باشند و در حد اعتدال به آن ها رسیدگی شود.

از سوی دیگر، بیشترِ امکانات و منابع مادی محدودند و زیاده روی برخی از افراد در مصرف، محرومیت دیگران را به همراه خواهد داشت. از جنبۀ دیگر، سلامت و نشاط انسان و پرداختن به ابعاد دیگر زندگی به ویژه امور معنوی، منوط به مصرف معتدلانه است.

کتاب‌الکترونیکی

4,000 تومان

حجم : 1.3 مگا بایت

تعداد صفحات نسخه دیجیتال : 152

توجه: این کتاب فقط در تلفن های همراه هوشمند و تلبت های مجهز به سیستم عامل اندروید و از طریق نرم افزارهای پخش کننده فراکتاب قابل مطالعه می باشد.

موضوعات

فهرست

سخن ناشر
مقدمه
فصل اول: اصول مصرف
الف- اصل اعتدال
یک- جایگاه اعتدال در مصرف
دو- معیارهای اعتدال
1- «نیاز» آدمی به امکانات مادی و کالاهای مصرفی
2- شرایط زمان در تعیین سطح مطلوب مصرف و نقش عرف
سه- گسترۀ اعتدال در مصرف
1- میانه روی در خوراک
2- میانه روی در وسایل زندگی
3- میانه روی در ساخت مسکن
4- میانه روی در خرید مرکب (وسیلۀ نقلیه)
5- میانه روی در هزینه های ازدواج
چهار- آثار مثبت اعتدال
1- آثار اقتصادی
2- سلامت جسم و جان
3- زمینه سازی برای فعالیت های معنوی
4- محبوبیت الهی
پاسخ به یک پرسش
پنج- نفی مصرف کمتر از حد
1- عوامل و زمینه های تفریط در مصرف
2- آموزه های دینی دربارۀ نفی مصرف کمتر از حد
نکوهش بخل
آثار و پیامدها
شش- مسئلۀ شأن و تحلیل صحیح آن
هفت- تعارض ایثار با میانه روی
ب- اصل توجه به اولویت ها
یک- تعیین اولویت ها از نظر نوع و مقدار کالاهای مصرفی
دو- تعیین اولویت ها بر اساس افراد و گروه های مصرف کننده
ج- اصل تقدیر معیشت و انضباط مالی
یک- توجه به نیازمندی های جسمی و روحی و اولویت بندی آن
دو- تناسب درآمد با هزینه ها
سه- شرایط اقتصادی جامعه و عموم مردم
د- اصل ساده زیستی
یک- مطلوبیت زهد، تحلیل مفهوم و بیان کارایی آن
دو- مطلوبیت قناعت، تحلیل مفهوم و بیان کارایی آن
سه- کم خرج بودن و سبک باری
چهار- سیرۀ عملی اولیای خدا
پنج- مرز ساده زیستی
شش- مفهوم صحیح ساده زیستی
هفت- رابطۀ ساده زیستی با گشاده دستی و رفاه اقتصادی
هشت- آثار مثبت ساده زیستی
نه- راهکارهای ایجاد روحیۀ قناعت
ه - اصل انفاق از مازاد درآمد
و- اصل توجه به متغیرها (سن، جسم، جغرافیا و---)
ز- اصل پرهیز از خوراکی های ممنوع
یک- مشروبات الکلی و شراب
دو- پنج- مردار، خون، گوشت خوک و ذبح بدون نام خدا
1- زیان های گوشت مردار
2- زیان های خوردن خون
3- زیان های گوشت خوک
زیان های بهداشتی و بیماری ها
آثار سوء روانی، معنوی و اخلاقی
شش- حیوانات حرام گوشت
هفت- مال غصبی
هشت- مصرف مواد زیان بار
فصل دوم: مصارف اصلی و ضوابط آن
الف- تغذیه
یک- تنوع در تغذیه
دو- مقدار تغذیه
سه- اهمیت صبحانه و شام
چهار- پذیرایی آبرومندانه و به دور از تکلف از مهمان
ب- پوشاک
یک- تعداد لباس
دو- کیفیت پوشاک
سه- مد لباس
ج- آرایش و زیبایی
یک- آراستگی برای خانم ها
دو- آراستگی برای افراد متأهل
سه- آراستگی در جمع
چهار- آراستگی در مناسبت های ویژه
د- مصارف تفریحی
یک- نکوهش لهو، لغو و لعب، و رابطۀ آن با تفریحات سالم
شخصیت والای انسانی و پرهیز از لهو و لغو در سبک زندگی رضوی
دو- نمونه هایی از تفریحات سالم
1- تفرج و گشت وگذار
2- ورزش های سالم
3- مسافرت
کتابنامه

محصولات مشابه

بیشتر