امتیاز
5 / 4.3
دریافت الکترونیکی (TEXT)
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
رایگان

نظر دیگران

نظر شما چیست؟


پدید آورنده کتاب تفسیر سوره نور، حجت السلام و المسلمین محسن قرآئتی می باشد و ناشر آن مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن، درسال ۱۳۸۸ است.

معرفی تفسیر سوره نور قرائتی 

تفسیر سوره نور از استاد قرائتی از تفسیرهای قرآن کریم به زبان فارسی و در قالبی ساده و امروزی است. تفسیر نور در سال ۱۳۷۶ به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
هدف تدوین کتاب تفسیر سوره نور این بوده است، که درس‌هایی از قرآن را به صورت پیام درآورد. بیشتر پیام‌ها و درس‌ها از متون تفاسیر معتبر شیعه و سنی استفاده گردیده و مؤلف نیز نکات جدیدی بر آنها افزوده است. در این تفسیر از اصطلاحات استفاده شده قابل فهم برای هر خواننده ای می باشد و در قالب نکاتی مختصر ارائه گردیده است. 
درباره ی شیوه آماده سازی تفسیر نور این مراحل طی شده است که قبل چند نفر از همکاران نویسنده، نکات تفسیرهای منتخب (فی ظلال القرآن سید قطب، مَراغی، تفسیر کبیر فخر رازی، تفسیر قُرطُبی، مجمع البیان، نور الثقلین، صافی، المیزان، نمونه، کَشّاف، اطیب البیان و فرقان) را استخراج کرده و در اختیار مؤلّف قرار می‌دادند. مؤلف ضمن مطالعه ی آنها، خود نیز به تحقیق پرداخته و با توجّه به نیازهای دینی جامعه، پیام‌های راهبردی قرآن را برای نسل امروز در قالب نکات و پیام‌های آیه، با نثری ساده و روان می‌نوشت و در برخی موارد برداشت‌های خود را با برخی بزرگان حوزه مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌داد.   

خلاصه تفسیر سوره نور قرائتی

این سوره شصت و چهار آیه دارد و در مدینه نازل شده است. علّت نام‏گذاری این سوره به «نور»، آیه‏ ی سی‏ وپنج آن است که خداوند را به عنوانِ نور آسمان‏ها و زمین معرّفی می‏کند.
از آنجا که در این سوره سفارش‏های بسیار در مورد رعایت عفّت و پاکدامنی توسط عموم مؤمنان و به خصوص زنان صورت گرفته، در روایات نسبت به فراگیری و قرائت این سوره توسط زنان، تأکیدهای بسیار شده است.
احکام مجازات مردان و زنان زناکار و کسانی که به زنان پاکدامن تهمت زنا بزنند، همچنین ماجرای معروفِ «اِفک»، حکم حجاب و رعایت پاکدامنی برای جلوگیری از انحرافات، موضوعاتی است که این سوره به آنها می‏پردازد.
مطالب این تفسیر در قالب سه عنوان ارائه شده‌است که به شرح زیر می باشد:
1- متن آیات با ترجمه
ابتدا متن یک یا چند آیه ی مرتبط با هم به همراه ترجمه آنها آورده شده است، این ترجمه زیر نظر مؤلّف و با استفاده از ترجمه‌های موجود و به صورت گروهی نگارش یافته و گاهی برای گویایی و روانی آن، توضیحاتی در میان پرانتز آمده است.
2- نکته ها
پس از ترجمه، بیان ریشه و ترجمه ی لغات مشکل آیه، بیان شأن نزول‌هایی که در فهم محتوای آیه مهم هستند و بیان آیات مرتبط با آیه که در فهم موضوعی قرآن تأثیر دارند، آمده است.
همچنین در بیان روایات مربوط به آیه، به ذکر چند نمونه اکتفا شده و برای توضیحات بیشتر و روشن‌تر شدن مفهوم آیه،طرح برخی پرسش‌ها و پاسخ‌گویی به آنها، نیز آمده است.
3- پیامها
در بخش بعد، پیام‌های آیات، که مقصود اصلی مؤلّف از این تفسیر نیز همین بخش بوده است. مستند برداشت‌های مؤلّف، چنانکه در پایان هر پیام آمده است یکی از امور زیر می‌باشد:
مفردات کلمات هر آیه
عباراتی مرکب از چند کلمه
رابطه ی ابتدا و انتهای آیه
رابطه ی هر آیه با آیات قبل
4- پاورقی ها
پاورقی‌هایی هم در هر بخش وجود دارد که شامل این موارد است: آدرس آیات و روایات و مطالب مربوط به آیه که در قالب نکته‌ها و پیام‌ها نمی‌گنجیده است.

متن تفسیر سوره نور قرائتی

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ 
به نام خداوند بخشنده مهربان
 سُورَةٌ أَنزَلْنَاهَا وَفَرَضْنَاهَا وَأَنزَلْنَا فِیهَآ ءَایَاتٍ بَیِّنَاتٍ لَّعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ
(این) سوره ای است که آن را نازل کردیم و (عمل به) آن را واجب کردیم و در آن آیاتی روشن فرستادیم.
شاید شما متذکّرشوید.
 پیام ها: 1- کلمه ی «سوره» یک نام گذاری از طرف خداوند برای یک مجموعه آیات از قرآن کریم است. «سورة... انزلنا فیها آیات» 2- احکام، به دستور خداوند واجب می شود. «فرضناها» 3- قرآن، قانون اساسی و آیین نامه ی الزامی و اجرایی دین است. «فرضناها» 4- قرآن، کتابی است که آیات آن، روشن وقابل فهم است. «فیها آیات بینات» (گرچه درک قسمتی از آیاتش نیازمند دقّت وتحقیق وتفسیر است) 5 - انسان به پند و تذکّر نیازمند است. «لعلّکم تذکّرون» 6- معارف قرآن در فطرت انسان ریشه دارد و با تذکّر، پرده ی غفلت برداشته می شود. «تذکّرون» 
اَلزَّانِیَةُ وَالزَّانِی فَاجْلِدُواْ کُلَّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا مِاْئَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْکُم بِهِمَا رَأْفَةٌ فِی دِینِ اللَّهِ إِن کُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْأَخِرِ وَ لْیَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَآئِفَةٌ مِّنَ الْمُؤْمِنِینَ (2) هر یک از زن و مرد زناکار را صد تازیانه بزنید و اگر به خدا و روز قیامت ایمان دارید، در اجرای حکم خدا نسبت به آن دو گرفتار دلسوزی نشوید و هنگام کیفر آن دو، گروهی از مؤمنان حاضر و ناظر باشند. 
نکته ها: احکام زنا بر اساس شرایط افراد متفاوت می شود، در این آیه فقط به یک صورت اشاره شده که اگر مرد یا زن مجردی زنا کند، صد تازیانه می خورد، ولی اگر کسی با داشتن همسر و دسترسی به او، مرتکب زنا شود، رجم و سنگسار می گردد. مفاسد زنا در قرآن و روایات قرآن، زنا را کاری زشت می داند و از نزدیک شدن به آن نهی می کند. «و لاتقربوا الزّنا» ترک زنا را نشانه ی بندگان راستین خداوند می شمرد. «و عباد الرّحمن... لایزنون» و دوری از این گناه را شرط بیعت با پیامبر می داند. «اذا جائک ... و لا یزنین»

تفسیر سوره نور قرائتی pdf

برای دانلود سوره نور pdf رایگان می توانید به سایت و اپلیکیشن فراکتاب مراجعه کنید و بعد از دریافت، آن را در اپلیکیشن مطالعه بفرمایید.

درباره مولف تفسیر نور 

این تفسیر بوسیله سخنران مشهور دوره معاصر، استاد محسن قرائتی که در سال ۱۳۲۴ش در کاشان متولد شد، نوشته شده است. ایشان از چهره های ماندگار در کشور ماست که سالهای زیادی از عمر شریف و پربرکت خود را در راستای نشر مفاهیم و معارف قرآنی در سطح عموم جامعه سپری نموده است. تفسیر نور که از آثار ارزشمند این استاد گرانمایه می باشد و مهم‌ترین ویژگی آن پیام‌های کوتاه و کاربردی است که راه گشای زندگی و قابل ترجمه به زبان‌های زنده دنیا می‌باشد.
حجت السلام و المسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز است و برنامه درسهایی از قرآن وی سالهای طولانی است از برنامه‌های پرمخاطب تلوزیونی است. روان‌گویی، مثالهای جالب و لطیفه‌های ظریف او بر جذابیت آثار و برنامه‌های او افزوده است.

تفسیر نور pdf

دانلود تفسیر نور قرائتی pdf رایگان در نرم افزار فراکتاب در دسترس شماست.

تفسیر سوره نور قرائتی

مشخصات تفسیر سوره نور را در جدول زیر مشاهده می کنید:

مشخصات
ناشر: درس هایی از قرآن
نویسنده: محسن‌ قرائتی
زبان: فارسی
صفحات: 79
موضوع: تفسیر قرآن
قالب: الکترونیک رایگان
صفحات کتاب :
79
کنگره :
‫‬‭BP102/55‫‬‭/ق4ت7 1388‬
دیویی :
‫‭297/18
کتابشناسی ملی :
1174705
شابک :
978-964-5652-84-3
سال نشر :
1388

کتاب های مشابه تفسیر سوره نور