نظر دیگران

نظر شما چیست؟
جلد اول دایره المعارف انقلاب اسلامی ویژه نوجوانان و جوانان شامل 260 مقاله (از حرف آ تا ث) منتشر شده است. در این مجلد مسائل مربوط به آبادان تا زنده یاد بانو خدیجه ثقفی همسر امام خمینی (ره) به چاپ رسیده که با استقبال نوجوانان و جوانان علاقه مند به تاریخ معاصر ایران روبه رو شده است.

جلد اول دایره المعارف انقلاب اسلامی در «نخستین جشنواره حوزه مطالعاتی امام خمینی و انقلاب اسلامی» که از سوی «پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی» در آذر 1385 برگزار شد، به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.

برای نگارش مقالات این کتاب گروهی از برگه نویسان به تهیه اطلاعات هر مدخل پرداختند و پس از جست وجو در اوراق صدها عنوان کتاب و نشریه داخلی و خارجی و بهره گیری از شبکه جهانی اینترنت برای هر مدخل پرونده ای ساختند.

دو بایگانی فرهنگ ناموران معاصر ایران و تدوین تاریخ انقلاب اسلامی که از مهم ترین ذخایر اطلاعاتی درباره شخصیت های معاصر و حوادث مرتبط با انقلاب است، از منابع اصلی برگه نویسان این دایره المعارف بود. اطلاعات گردآمده در هر پرونده، پس از بازنگری و تأیید به نویسندگان سپرده شد.

مداخل نگاشته شده در شورای عالی نگارش دایره المعارف انقلاب اسلامی طی شصت جلسه بررسی شده و در نگارش مدخل ها حوصله مخاطبان این دایره المعارف نیز مورد توجه بوده است. سادگی در نگارش، یادکرد جزئیات، دوری از جملات فرمایشی و رسمی (به طوری که خواننده جوان را به یاد خستگی کتاب های درسی نیندازد) و مصور بودن از تلاش های صورت گرفته در این مجموعه است.

دفتر ادبیات انقلاب اسلامی در جمع آوری اطلاعات خود از آرشیو کتابخانه ملی ایران، کتابخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر ایران (حوزه هنری)، کتابخانه جنگ (حوزه هنری)، بنیاد شهید انقلاب اسلامی، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، سازمان بهشت زهرا و ... استفاده کرده است.

جلد دوم شامل حرف ج تا حرف ش می شود و دربردارنده 252 مدخل است .

تدوین دایره المعارف انقلاب اسلامی در سال 1379 با هدف آشنا کردن گروههای سنی نوجوان و جوان با مفاهیم انقلاب ، گروههای مبارز ، شخصیت ها ، رویدادها ، مکانها ، زمان هایی که به نحوی با این پدیده ها مرتبط بودند، به تصویب رسید .

پس از تشکیل شورای انتخاب مداخل و تشکیل 55 نشست ، حدود 870 مدخل برای نگارش این دایره المعارف برگزیده شد .حوزه زمانی مدخلها از ابتدای دهه 1340 شمسی یعنی آغازین سالهای شکل گیری انقلاب اسلامی تا 1357 شمسی یعنی پیروزی آن است .

در این بین دفاع هشت ساله مردم ایران برخی از مفاخر ادب ، حوادث مهم تاریخی و موضوعهایی ا زجهان اسلام به ویژه تاریخ تشیع در شمار مدخل دایره المعارف درآمدند تا مخاطبان ، غیر از آشنایی با مختصات انقلاب با برخی ا زحوادث تاریخی و شخصیت های بزرگ نیز مانوس شوند.
صفحات کتاب :
290
شابک دیجیتال :
978-600-03-1985-4

کتاب های مشابه دائرة المعارف انقلاب اسلامی (جلد اول)