خرید و دانلود کتاب های فاضل نظری

فاضل نظری

فاضل نظری زاده ی ۱۰ شهریور ۱۳۵۸، شاعر ایرانی و مدرس دانشگاه است. او یکی از نویسندگان پرتیراژترین کتاب‌های شعر معاصر است.

بیوگرافی فاضل نظری

فاضل نظری در سال ۱۳۵۸ در شهرستان خمین واقع در جنوب استان مرکزی متولد شد. تحصیلات اولیه ی خود را در شهرهای خمین و خوانسار گذرانده ‌است. آثار او در بسته‌بندی‌های مجزا تحت عنوان سه‌گانه ی شعریِ فاضل نظری و پنج دفتر نیز ارائه شده ‌است. در اردیبهشت ۱۳۹۷ جشن انتشار ۵۰۰ هزارمین نسخه از کتاب‌های او در فروشگاه مرکزی نشر سوره مهر با حضور علاقه‌مندان برگزار شد.

از کتاب او به‌عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۷ تقدیر شد، همچنین از او به‌عنوان شاعر برگزیده دهه ی ۱۳۸۰ به انتخاب مردم در هفتمین جشنواره شعر فجر و همچنین پر مخاطب‌ترین شاعر با معرفی بنیاد ادبیات داستانی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل به عمل آمده‌ است. نظری به عنوان «شاعر جریان‌ساز»، در کنار ابراهیم حاتمی‌کیا، نرگس آبیار، مرتضی سرهنگی و مسعود نجابتی، نامزد چهره ی شاخص هنر انقلاب اسلامی سال ۱۳۹۳ در ایران شد. گزیده ی برخی آثار او در کشورهای فارسی ‌زبان منتشر شده ‌است. همچنین گزیده ی اشعار وی در سال ۱۳۹۲ در انتشارات مروارید منتشر شده ‌است که به چاپ هجدهم رسیده است. ‏پنجمین اثر او با نام کتاب با هجده هزار نسخه فروش در ده روز پرفروش‌ترین کتاب نمایشگاه در سال ۱۳۹۵ شد. ششمین مجموعه غزل او که در نیمه اسفند ماه نود و هفت با نام اکنون منتشر شد و این کتاب در هفته اول پس از انتشار هفت بار تجدید چاپ شد.

فاضل نظری

ناب ترین اشعار فاضل نظری

اشعار فاضل نظری غزل‌هایی عاشقانه هستند که حول محور عشقی پاک و محجوب سروده شده‌اند. فاضل نظری شاعر معاصر غزل سرای ایرانی است که در قالب شعری غزل شعر می‌سراید. اشعار او نیز مانند اشعار حمید مصدق در میان ادب دوستان جایگاه ویژه ای به عنوان اشعار عاشقانه پیدا کرده است.

تاکنون مجموعه اشعار فاضل نظری در قالب پنج کتاب به نام‌های “گریه‌های امپراتور”، “اقلیت”، “آن‌ها”، “ضد” و “کتاب” منتشر شده‌اند. در اکثر آن‌ها توصیفات جالبی از زیبایی و بی وفایی یار و وصف عاشقانه چشم به چشم می‌خورد. در میان این شعرها، اشعار خداحافظی و اشعار مربوط به فراق نیز زیاد دیده می‌شوند. در مطلب حاضر از شما دعوت می‌کنیم با خواندن مجموعه ای از شعرهای عاشقانه نظری که عمدتاً از دو کتاب آخر شاعر یعنی ضد و کتاب انتخاب شده اند همراه ما باشید.

شعر خوانی فاضل نظری در مورد عشق

مجموعه اشعار عاشقانه فاضل را در این مطلب قرار داده ایم که شامل شعر کوتاه، عاشقانه، تک بیتی و دوبیتی این شاعر معاصر می شود و امیدواریم که از خواندن این اشعار فاضل نظری لذت ببرید.

سبک شعر فاضل نظری

سبک فاضل نظری در غزل‌هایش مثلثی از سبک‌های عراقی، هندی و غزل امروز را به‌نمایش گذاشته است. البته سبک غزلیات او به‌طورکل عراقی است. شعر فاضل به‌سبب استفادهٔ اندک از واژه‌های عربی و فصاحت زبانی به سعدی نزدیک‌تر است تا به حافظ.

شعر عاشقانه فاضل نظری

نسبت عشق به من نسبت جان است به تن

تو بگو من به تو مشتاق ترم یا تو به من؟

 

زنده ام بی تو همین قدر که دارم نفسی

از جدایی نتوان گفت به جز آه سخن

 

بعد از این در دل من، شوق رهایی هم نیست

این هم از عاقبت از قفس آزاد شدن

 

وای بر من که در این بازی بی سود و زیان

پیش پیمان شکنی چون تو شدم عهدشکن

 

باز با گریه به آغوش تو برمی گردم

چون غریبی که خودش را برساند به وطن

 

تو اگر یوسف خود را نشناسی عجب است

ای که بینا شده چشم تو ز یک پیراهن

دوبیتی فاضل نظری

روز خلقت در گِل ما شوق دیدار تو بود

از همان آغاز ما را کم‌تحمل ساختند

تک بیتی های فاضل نظری

کسی بدون تو باور نکرده است مرا

که با تو نسبت من چون دروغ با قسم است

تو را هوای به آغوش من رسیدن نیست

وگرنه فاصله ی ما هنوز یک قدم است

اشعار کوتاه فاضل نظری

زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم

بر این تکرار در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم

ولی از خویش جز گردی به دامانی نمی بینم

شعر فاضل نظری درباره امید

شعر درباره امیدواری انتظار، توقع و چشمداشت هر چیز خوب و در حقیقت تلاش شاعر برای نشان دادن بارقه رسیدن به آرزومندی هاست، در شرایطی که غم و غصه بر خواننده مستولی شده است.

می بینی که؟

بعد یک سال بهار آمده، می بینی که؟

باز تکرار به بار آمده، می بینی که؟

 

سبزی سجده ی ما را به لبی سرخ فروخت

عقل با عشق کنار آمده، می بینی که؟

 

آن که عمری به کمین بود، به دام افتاده

چشم آهو به شکار آمده، می بینی که؟

 

حمد هم از لب سرخ تو شنیدن دارد

گل سرخی به مزار آمده، می بینی که؟

 

غنچه ای مژده ی پژمردن خود را آورد

بعد یک سال بهار آمده، می بینی که؟

بیشتر