معرفی کتاب چگونه کمال گرا نباشیم
کتاب چگونه کمال گرا نباشیم از سری
کتاب های استفان گایز روشی جدید را برای دستیابی به زندگی بدون ترس در اختیارتان قرار میدهد. این کتاب که در زمرهی پرفروشترین آثار روانشناسی قرار دارد شما را از باورهای محدودکننده آزاد میکند و یاری میرساند تا کمال گرایی را کنار بگذارید.
کمال گرایی در زندگی مانند تلهای عمل میکند که فرد را دچار توهم برتری مینماید و مانع پیشرفت وی میشود. شاید تصور کنید بهترین بودن، ایدهای جاه طلبانه است و شما را به اوج میرساند، اما در حقیقت شرایط سقوط شما را مهیا میکند. اگر ذهن خود را اسیر برتری و کمال نمایید از ترس ناتوانی در اجرای ایده، حتی قدمی هم در آن مسیر بر نمیدارید. از طرف دیگر، کمال گرایی دست شما را برای پیدا کردن بهانه باز میگذارد، بهانههایی را مییابید تا کاری را آغاز نکنید و شکست نخورید.
استفان گایز (
Stephen Guise) نویسندهی کتاب چگونه کمال گرا نباشیم (How to Be an Imperfectionist) از راهی میگوید که برای کنار گذاشتن کمال گرایی رفته است و تجربیات خود را با شما در میان میگذارد. ماجرا از زمانی آغاز شد که هدف بزرگی مانند 50 حرکت شنای روی زمین را کنار گذاشت و هدف خود را به بخش ها و لقمه های قابل هضم تری تقسیم نمود. او ایدهآلترین شرایط را رها میکند؛ یعنی به جای رفتن به باشگاه، ورزش خود را در خانه و روی تخت خوابش انجام میدهد.
به عبارتی میتوان چنین برداشت کرد که گایز سطح توقع خود را از ایدهآل به معمولی پایین آورد تا فعالیتهای مورد نظر را هر روز ادامه دهد و آن را به عادت هر روزهی خود تبدیل کند. این نویسنده خرده عادتها را راه حل اصلی مشکل بزرگی مانند کمال گرایی میداند و با استفاده از این شیوه زندگی خود را دگرگون ساخت.
گزیده کتاب چگونه کمال گرا نباشیم
قرار گرفتن در هر شرایطی، پوست بیرونیتان را در برابر حس درد و یا وحشت، ضخیمتر میکند. خانمی که به طور مرتب سخنرانی بدی ایراد میکند، هر بار که میگذرد، نسبت به دفعه اول، حس بد کمتری به او دست میدهد. آری، ذهن ما تا این حد عجیب است. طبق گفته یک روانشناس ، «با گذر زمان شیرینی لذتهای مداوم، بیمزه میشود و سختیهای مداوم نیز، تلخیشان را از دست میدهند.»
اگر اجازه بدهید که هر مشکلی شما را از کاری باز بدارد، خود را از یک زندگی پرمعنا، محروم کردهاید، اما اگر تا جایی که توان دارید، برای رسیدن به هر آنچه که میخواهید، تلاش کنید، همه مشکلات را حل خواهید کرد. آزمون و خطا، راهی است به سوی پیشرفت! این روش آزمون خود را پس داده است.
اگر کسی برای انجام کارهایش، با شک و تردید خود کلنجار میرود، چه مهارتی را باید در خود تقویت کند که مستقیماً بتواند از آن کمک بگیرد؟ پیشتر، به این پرداختیم که چگونه کسانی که کارهایشان را به تأخیر میاندازند، به سختی میتوانند از مرحله تأمل بیرون آیند. زیرا نه تنها در مورد ایدهشان تردید دارند، بلکه از این جهت نیز تردید دارند که آیا ایدهای که در سر دارند، بهترین ایده است یا نه؟ یک درمان عملگرایانه برای این مشکل وجود دارد و آن سرعت است.
استفان گایز نویسنده کتاب چگونه کمال گرا نباشیم معتقد است بالا بردن سرعت، یکی از مهارتهای انسانی است که آن را دست کم میگیریم. مانند هر مهارت دیگری، میتوان تا نقطهای آن را تمرین کرد و گسترش داد که پرونده تمام تردیدهای جزئیتان را در مورد کارهای مهمی که میتوانند زندگیتان را بهبود ببخشند، به سرعت ببندید. بیایید ببینیم که چگونه میتوان تصمیمات سریعتری گرفت.
در جایی دیگر از این کتاب می خوانیم:
«اگر همه چیز را در حد کمال می خواهی، هرگز راضی نخواهی شد.» لئو تولستوی
کمال گرایی مانند بستنی است، می توان انواع طعم های خاصش را داشت اما مواد اصلی تمام بستنی ها شیر و شکر است
کمال گرایان امتیاز و یا پیشرفت کم را نمی پذیرند آنها فقط در پی بردی بزرگ، قطعی و در حد کمال هستند.
هدفی در اندازه بزرگ با مرزی مشخص بین شکست و موقعیت، همه گیر شده است. کمال گرایی یک نهایت است. پس به نظر نمی رسد چیزی بسیار «عادی» در حیطه کمال گرایی قرار بگیرد. خب، در چنین شرایطی، حد نهایت هر چیز در نظر فرد حد معمول (وکف) تلقی می شود.
بیایید چهار ریشه کمال گرایی را بررسی کنیم.
نا امنی
آن ها که در خود احساس امنیت می کنند کمتر دچار مشکل کمال گرایی می شوند زیرا از توان مثبت اندیشی خاصی برخوردارند که قبل از تمرکز کردن بر جنبه های منفی، خصوصیات مثبت خود را می بینند.
خود کم بینی
طبق تعریفی که در فرهنگ لغت گوگل آمده است، خود کم بینی احساس غیرواقعی مورد پذیرش عموم قرار نگرفتن است که در نتیجه ضعفی واقعی و یا فرضی در شخص به وجود می آید.
...