کتاب زندگی برازنده من نظریه ای است که هدفش آشنایی با داستان هایی است که وقایع و نحوه زندگی ما را شکل می دهند. مؤثرترین راهکارهای تحلیل خویشتن و غنیسازی ارتباط با دیگران «حاوی آزمون خودتحلیلگری» است. این کتاب اطلاعات و دیدگاههای جدیدی را که به کار گرفتن آزمون پیامایآی (PMAI) در طی چندین سال ایجاد کرده است با شما در میان میگذارد. بررسی دقیق نتایج این آزمون کار دشواری است. هدف اصلی ایجاد نوعی آگاهی و بیداری درونی است تا خواننده کتاب بتواند با استفاده از این اطلاعات مهم درونی، راه شادکامی و موفقیت زندگی خود را ببیند و دنبال کند. بدون این آگاهی، انسان هویت، ارزشهای باطنی و راه شادکامی و رضایت زندگی خود را نمیشناسد و در نوعی بیاطلاعی درونی به سر میبرد.
اغلب زندگی خود را از دیدگاه داستانی که دنبال می کنیم می بینیم. مثلاً اگر دانشجویی داستان «جنگجو» را دنبال می کند، ممکن است واکنش شدیدی نسبت به یک همکلاسی که با او به مخالفت می پردازد نشان دهد. اما اگر کهن الگوی همین دانشجو داستان «حامی» باشد، سعی می کند اخلاق و تفاوت های همکلاسی خود را درک نموده و در صورت امکان به او کمک کند. آگاهی ای که با شناخت این داستان ها به دست می آوریم درک خویشتن و تفاوت های اخلاقی دیگران را برایمان آسان تر می کند. اشخاص و واقعه های گوناگونی در طول تاریخ دست به دست هم داده و این داستان ها را پدید آورده اند.
این شخصیت ها را آرکی تایپ، اسطوره یا کهن الگو می نامیم که موضوع، روال و چالش های کلی داستان ها را شکل می دهند، البته جزئیات قصه زندگی هر شخص منحصر به فرد است. این کهن الگوها به ما کمک می کنند بدانیم که آیا در بهترین و صحیح ترین مسیر زندگیمان قرار گرفته ایم و بهترین انتخاب ها برای ما در موقعیت های مختلف کدام اند.