امتیاز
5 / 1.0
خرید الکترونیکی (PDF)
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
ت 25,900
نظر شما چیست؟
کتاب معجزه عسل: نکات عملی برای سلامت، تغذیه و زیبایی نوشته ی پنی استن وی، با هدف معرفی ویژگی ها، کاربردها و خواص دارویی عسل، این معجزه ی بی همتای دنیای خوراکی ها، به رشته ی تحریر درآمده است.

کتاب معجزه عسل (The miracle of honey: practical tips for health home and beauty) شما را با ترکیبات انواع عسل و فواید آن بر روی سلامتی و پوست و ... آشنا می کند.

عسل چیست؟

عسل غذایی معطر است که زنبور آن را تولید می کند. در دوران باستان، عسل به عنوان بهترین غذا برای خدایان و منظری از ثروت، سلامتی و خوشبختی شناخته می شده است. پنج هزار سال قبل پزشکان مصری از عسل برای درمان بیماری ها استفاده می کردند.

همچنین عسل به عنوان غذای عشق شناخته می شود. در حقیقت کلمه ی «ماه عسل» مربوط به آیین باستانی وایکینگ ها می شود که در آن عروس و داماد به مدت یک ماه پس از نامزدی، کیک عسلی و نوعی نوشیدنی ساخته شده با تخمیر عسل مصرف می کردند.

به تازگی، سنگ کهربایی پیدا شده که زنبور عسلی با قدمت یکصد میلیون سال در درون آن حفظ شده است. همانطور که می دانید مردم از هزاران سال پیش از این عسل می خوردند؛ اما احتمالاً این کار را خیلی پیش تر از آن هم می کرده اند. آن ها ابتدا عسل را از لانه ی زنبور عسل های وحشی جمع آوری می کردند، ولی بعدها با پیشرفت در این کار، خودشان توانستند زنبور عسل را پرورش دهند. پرورش زنبور عسل، به ویژه در اروپا رایج بود و در انگلستان عهد قدیم چنان شایع بود که آن جا را «سرزمین عسل» می نامیدند.

در ابتدا، عسل تنها شیرین کننده ی موجود غیر از خرما و شربت انجیر و افرا بود. اسکندر کبیر در قرن چهارم قبل از میلاد، نیشکر را از هند به یونان آورد. اما ابتدا آنقدر قیمت این «نی عسلین» بالا بود که فقط ثروتمندان استطاعت خرید آن را داشتند، تا اینکه در قرن هجدهم میلادی، با کشت انبوه نیشکر و چغندر قند، قیمت آن رو به کاهش رفت. با ارزان تر و مقرون به صرفه تر شدن قند و شکر، عسل دیگر اهمیت سابق خود را از دست داد.

پنی استن وی را بیشتر بشناسیم:

دکتر پنی استن وی (Penny Stanway) پیش از اینکه به طور فزاینده ای شیفته ی تحقیق و تألیف درباره ی رژیم غذایی سالم و دیگر رویکرد های طبیعی نسبت به سلامت و تندرستی شود، چندین سال به عنوان پزشک خانواده و اطفال فعالیت کرده است.

در عین حال او آشپزی ماهر است و از خلاقیت در آشپزخانه و تقسیم غذاهایش با دیگران بسیار لذت می برد. پنی تاکنون بیش از بیست عنوان کتاب در زمینه ی سلامت، غذا و ارتباط بین این دو تألیف کرده است. او به اتفاق شوهرش در خانه ای قایقی روی رودخانه ی تایمز سکونت دارد و اغلب به جنوب غرب ایرلند مسافرت می کند.

در بخشی از کتاب معجزه عسل می خوانیم:

در سال های اخیر، تعداد زنبورهای عسل به شدت کاهش یافته است. تنها در فاصله ی سال های 2007 تا 2008 درحدود یک سوم از جمعیت زنبورهای عسل ایالات متحده ازبین رفته است. و تعداد زنبورهای عسل انگلستان، از دهه ی 1960 تا سال 2012 نصف شده است. در مصر، چین و ژاپن هم تلفات زیادی گزارش شده است.

این مسأله ای نگران کننده است، زیرا یک سوم از مواد غذایی ما از محصولاتی به دست می آید که عمده ی گرده افشانی آن ها را زنبورها انجام می دهند. نبود زنبورها نه تنها باعث کاهش میزان برداشت، به تعویق افتادن برداشت و افزایش خطر این نوع محصولات کشاورزی می شود، بلکه رفته رفته به کاهش جمعیت گل های وحشی نیز منجر می شود، زیرا میزان دانه ی آن ها بسیار محدود است؛ و سرانجام عسل کمتری برای تغذیه ی زنبورها و انسان وجود خواهد داشت.

از هر چهار مورد تلفات کلنی یکی با مرگ زنبور ملکه مرتبط است، درحالی که تلفات ناشی از «اختلال فروپاشی کلنی» که در آن کل زنبورهای یک کلنی از دست می رود (مرده تلقی می شود)، در ایالات متحده فقط حدود 7 درصد و در اروپا حتی کمتر از آن است.

درباره ی موضوع فروپاشی کلنی، تاکنون بسیار بحث و اختلاف نظر بوده است، و نظریه های ارائه شده درباره ی آن، همچون علل آن فراوان اند. یک نظریه ی مطرح شده آن است که کریستال های حاوی سرب در شکم زنبورها، آن ها را نسبت به تعداد فزاینده ی میدان های الکترومغناطیسی موجود در اطرافمان حساس می کند، و از این طریق بر رفتار آن ها اثر می گذارد و زمینه ساز بروز بیماری ها می شود.

نظریه ی دیگر آن است که شیوع آلودگی به کنه ی مخرب واروآ، یا عفونت های ویروسی، قارچی یا باکتریایی، زنبورها را برای ابتلا به بیماری ها مستعدتر می کند. نظریه ای دیگر حاکی از آن است که گازهای خروجی از اگزوز خودروها با مولکول های پراکنده در هوای مملو از رایحه ی گل ها واکنش نشان می دهد و آن ها را برای زنبورها گیج کننده و غیرجذاب می کند.

اما به ظاهر سه عامل مهم تر کاهش تعداد زنبورها عبارتند از: سوء تغذیه، حشره کش ها و استرس. از آن جا که این سه عامل برای آینده ی تولید عسل در سراسر جهان اهمیت بسیاری دارند، ما هر کدام از آن ها را با جزئیات، مورد مداقه قرار خواهیم داد.
صفحات کتاب :
231
کنگره :
SF539‏‫‬‮‭‭/‮الف‬47م6 1393‬
دیویی :
641/38
کتابشناسی ملی :
3440167
شابک :
‭978-964-236-590-6‬‬
سال نشر :
1393

کتاب های مشابه معجزه عسل