× حساب کاربری تاریخچه سفارشات شارژ حساب افزایش اعتبار حساب با کارت شارژ کتابخانه من تراکنش های مالی کارت خرید خروج از حساب کاربری
1 / 3

طب قرآن (جلد دوم)

خواص درمانی گیاهان دارویی با تاکید بر روایات

نوع اثر : کتاب

ناشر : کنکاش

نویسنده :

مجموعه اثر : طب قرآن

صفحات کتاب : 724

کنگره : BP103/5‏‫‬‮‭/م3ط2 1393

دیویی : 297/158

کتابشناسی ملی : 3526370

شابک : 978-600-136-210-1

سال نشر : 1393

خلاصه اثر

گیاهان دارویی به طورکلی دربرگیرنده همه انواع گیاهان اعم از دارویی، ادویه ای، معطر و ... می باشد و گیاهان دارویی که به صورت خشک و خام مصرف می گردند، به کالای عطاری معروف هستند.

حفظ و نگهداری گیاهان دارویی خشک شده تنها در اماکن خشک امکان پذیراست و تهویه باید به صورت جریان هوای خشک و عاری از هرگونه رطوبت باشد. نگهداری در انبارهای نامناسب بر کیفیت دارو تاثیر منفی سریع می گذارد. انبارها باید تمیز و عاری از هر گونه باکتری باشند و از انبارکردن مواد دارویی در مجاور یکدیگر باید نهایت دقت را به عمل آورد، زیرا به واسطه انتقال و مخلوط شدن موادسمی (نظیرشابیزک، تاتوره، بذرالبنج) با مواد غیرسمی آن ها زیان آور و مسمومیت زا می گردند.

از انبار کردن مواد غیرسمی که حاوی بوی تند و نامطبوع می باشند (نظیر ریشه سنبل الطیب) در کنار مواد دیگر باید اجتناب کرد. گیاهانی که به صورت دم کردنی هستند، بیش از یک سال در انبار نگهداری نشود. پس از استخراج اسانس و همچنین خشک کردن گیاهان آن ها را بسته بندی کرده و به کارخانجات و موسسات مورد نظرحمل کنند.

روی ظروف اسانس و عرقیات، اطلاعات لازم بر روی برچسب نوشته شده باشد. در همه مراحل و روش ها هم مسائل فنی و هم بهداشتی در نظر گرفته شود. باید درمصرف داروهای گیاهی هم دقت لازم را مبذول داشت و با توجه به سلامت بدن آن ها را مورد استفاده قرار داد.

احساس نیاز به درمان از اساسی ترین و ابتدایی ترین تمایلات بشر بوده و الهه درمان (اسکوالیا) از مهمترین الهه های مقدس انسان اولیه بوده است (رب النوع یا الهه طب که نماد آن یک مار می باشد، در تابلو برخی داروخانه ها نیز دیده می شود).

کتاب الکترونیکی

20,000 تومان

حجم : 2.1 مگا بایت

توجه: این کتاب فقط در تلفن های همراه هوشمند و تلبت های مجهز به سیستم عامل اندروید و از طریق نرم افزارهای پخش کننده فراکتاب قابل مطالعه می باشد.

افزودن به سبد خرید

تعداد صفحات نسخه دیجیتال : 460

موضوعات

فهرست

فصل سوم : انواع گیاهان دارویی به ترتیب حروف الفبا با تاکید بر روایات
مقدمه
ویژگی های گیاهان دارویی
 کاربردهای مختلف گیاهان دارویی
 طبقه بندی گیاهان دارویی
 انتشار مواد موثر در اندامهای مختلف گیاهان دارویی
 روش های استخراج اسانس
 تفاوت اسانس وعرق
 مقدارمصرف اسانس ها
آ
آب
آب دهان
آبنوس
آذان الحمار
آذان الفار
آذریون
آراشید
آرتیشو(کنگر فرنگی)
آزاد درخت
آس
آسه
آش انگور
آفتابگردان
آقطی
آقطی سرخ
آککرا
آلاله
آلبالو
آلوبالوی تلخ (محلب)
آلو
آلوچه
آمله (مقشر)
آنغوزه
آنک
آووکادو
آویشن (آویشم)
آهن
الف
ابرق
ابر مرده (اسفنج)
ابریشم
ابوقرنین
ابهل
ادونیس استفالس
اذخر
ارتدبرید
اردقباقی
اردک
ارمال
ازگیل
اسپرس
اسپند
استبرک
اسطوخودوس
اسفرزه
اسفناج
 اشق
 اشنان
اشنه
اشه
اصطرک - استرک (قره بخور)
اطراطیقوس (حالبی)
اطریفل
اغلاگونی
افتیمون
افسنتین
افیمیدون
افیوس
افیون
اقحوان
اقریطس
 اکسیر ترکی
اکلیل الجبل
اکلیل الملک
اکلیل کوهی (رزماری)
الماس
الوا
اناگیر
انبه
انجبار
انجدان
انجدان رومی(زیره کوهی)
اندر
انزروت (گنجیده)
انقوره
انگور خرس
انیسون
اوبوطیلون
اوجا
اورمالی (عسل دارو)
اوسیه
اوکالیپتوس (درخت تب نوبه)
ب
باب بارتو
 بابا آدم
بابونه
بادام
بادام تگسی (تنگس)
بادام زمینی
بادرنجبویه
بادنجان
بادیان ختایی
بار سرو
بارهنگ
بارهنگ آبی
باریجه
بالنگ (اترج)
بالنگو
بامیه (مشک دانه)
بخورمریم
بدل (مرجان)
بذرالبنج
برباله
برطانیقی
برغست (قنابری)
برگ بو
برگ کابلی
برگ نو 
برنج
اسامی لاتین: Oryza Sativa
بزاق القمر
بزرک
بزیر (گل ماهور)
بسباسه
بسپایک
بسفایج
بشام
بشنیز
بعل
بکمون
بل
بلادر
بلادون (شاهیبزک)
بلسان
بلوبری
بلوط
بندق هندی
بنفشه (ویولت)
بنفشه سه رنگ
بنفشه معطر
بنک
بورک
بوزیدان
بوصیر
بولاغ اوتی
بومادران
بویانس
به
بهارنارنج
به لیمو (ورون)
بهمن
بید
بید بیابانی
بیدخشت(بید انگبین)
بید گیاه(مَرغ)
بیدمشک (بهرامج)
بیش
بیش موش بوحا
بیوه زا ـ شش شاخ
پ
پاپریکا(فلفل قرمز آمریکایی)
پاخِری(علف سرفه)
پامچال
پانیذ
پای شیر
پای گرگ
 پرتقال
پرسیاوشان
پسته
پنج انگشت
پنج برگ
پنیر
پنیرک (گلِ آبی)
پونه
پیاز عُنصُل(پیازدشتی)
پیچک صحرایی
پیه
ت
تاتوره (داتوره)
تاج الملوک (اخیلیا)
تاج خروس
تاجریزی
تاجریزی پیچ
تاجریزی سیاه
تارونه (غنچه خرما)
تخم شربتی(تخم گیاه بادروج)
تخم مرغ
ترب
تربد
ترخون
ترشک
تره
تره تیزک(شاهی)
تره فرنگی
تریاک
تمرهندی
تمشک
توت سفید
توت سیاه
توت فرنگی
توت کاغذی
توتیا
توس
توسکا 
تیول(زیرفون)
ث
ثعلب
ج
جاورس
جبسین
جعفری(کرفس رومی)
جلبک
جنتیانا (جنطیانا)
جنستات الصباغین
جو
جوانه گندم
جوجادو
جودوسر(یولاف)
جوز رومی
جوز هندی
جو شیر
جو و شلت
جین سینگ
جیوه (سیماب)
چ
چاتلانقوش
چاودار(گندم سیاه)
چای
چای آلبالو
چای آویشن
 چای اسطوخودوس
چای اکلیل کوهی یا رزماری
چای بابونه
چای بادرنجبویه
چای بهارنارنج
چای پونه
چای ترش یا قرمز (تمر مکی)
چای پونه کوهی و آویشن
چای دارچین
چای دارچین و زنجبیل
چای زعفران
چای زنجبیل
چای سبز
چای سفید(چای رجال)
چای سیاه
چای کوهی
 چای گل پر
چای گل ساعتی
چای گل گاوزبان و سنبل الطیب
چای مرزنجوش
چای مریم گلی
چای میوه گل نسترن
چای نعناع
چغندر
چلغوزه
چنار
چوب میخک
چوبه(غاسول)
چهار گل
ح
حب البان
حب الصنوبر
حب القلقل
حب الملوک (ماهودانه)
حجر الیهود (سنگ ارمنی)
حرشف
حزاء
حشیشة السعال
حلوا
حنا
حنظل
خ
خارشتر
 خارخاسک
خار مریم
خار مصری
خاک
خاکشیر
خانق النمر
ختمی
خربزه
خربق سفید
خربق سیاه
خرچنگ دریایی
خرزهره
خرنوب
خرفه
خرمالو
خرمای تر
خرمای کال و نیمه رسیده
خشخاش
خلنگ
خّنثی
خولنجان
خون سیاوشان
خیار شنبر
د
دارچین
دارواش
درمنه
دُم اسب
دُم گیلاس(باکس گیلاس)
ذ
ذرت(گندم مکی یا ترکی)
ر
رازک
روناس
ریحان کوهی
ریواس
ریوند
ریوند چینی
ز
زالزالک
زبان گنجشک
زردآلو (مشمش)
زردچوبه
زردک (هویج وحشی)
زرشک
زرین گیاه
زعفران
زغال اخته
زنبق
زنیان
 زوفا (گل پونه)
زیره سیاه
زیره سبز(دشتی)
ژ
 ژینکو
س
ساده
سپستان (انگور دشتی)
سپوس (نخاله)
سداب(سیاب)
سراج القطرب
سراوند
سرخدار
سرخس
سرخس نر
سرخ ولیک
سرکه
سرمه
سرو
سرو کوهی
سریش
سس صغیر
سعد (مشک زمین)
سفیداب
سقز
سقمونیا (محموده)
سکبیج
سکبینه
سلق
سماق
سناء
سنبل
سنبل الطیب (علف گربه)
سنجد
سندروس
سند ریطس
سورنجان
سوس (مهک)
سوسن
سوسنبر
سوسن کوهی
سومقوطون
سویا (لوبیا چینی)
سیاه دانه
سیب
سیب زمینی
سیب زمینی ترشی
سیر بیابانی
سیر جنگلی (والک)
سیسارون
سیون (ترتیزک آبی)
ش
شاه افسر (ناخنک)
شابانک
شاه پسند
شاه تره (تخم ترتیزک بیابانی)
شاه دانه
شاه زیره
شبت (شوید)
شبدر
شربین (اورس)
شفت
شقایق (لاله)
شقورس
شکرتیغال
شکر سرخ
شکر و نیشکر
شلتوک برنج
شلغم
شلکا انجیر
شلمک
شلیل
شنبلیله
شنگ
شنگرف
شوکران
شیترک
شیرخشت(کپ شیر)
شیره انگدان (حلتیت)
شیره فیل زهره
شیرین بیان(ریشه مِجویامَک)
شیشه
ص
صبر
صبر زرد
صدف
صمغ عربی (صمغ سنگال)
صندل
صنوبر
صنوبر هندی
ط
طالبی(سمسوری)
طالیسفر (نبق هندی)
طباشیر
طراغیون
طرفحوماس (ادبار)
طریقولیون
طلق (تلک)
طوقریوس
طیقاقوواون
طین شاموس
ع
عاقرقرحا
عالوسیس(بربهم)
عالیون
عروسک پشت پرده
عشقه
علف هفت بند
عناب
عنبر
عنصل
عود
عودالنجور
عود هندی (هشت دهان)
غ
غار
غاریقون
غازیاغی
غافث
غوره
ف
فاخره
فاس
فاوانیا
فربیون
فرفیون
فریز
فقلامینوس
فلفل
فلفل چیلی و فلفل کاین
فلفل دراز
فلفل سبز
فلفل سفید
فلفل سیاه
فلفلک
فلنجه
فلیزهره
فلوس
فندق
فونیطس
فوفل
فیجن
فیلگوش (لوف مار)
ق
قارچ درختی
قارچ خوراکی
قدومه (تودری)
قراقات (قره قاط)
قروقومعما
قطران
قفر الیهود
قنطوریون
قنقبین
قهوه (بن)
قیر
ک
کاجیره
کاجیره بیابانی
کاسنی(هندباء)
کاشم
کاکوتی(پونه کوهی)
کاکنه
کاهو
کبابه
کبر
کبیکه
کتان(بزرک)
کتیرا
کچوله
کدو حلوایی
کدو مسمایی(خورشتی)
کراث
کرچک
کرفس
کرویا
کره
کسیلی
کشمش
کشوث
کف دریا
کف مریم
کلم
کمات
کنجد
کندر
کنگر (حرشف)
کنگرسفید
کنگر کوهی (باد آورد)
کنیلا
کور گندم
کوشنه
کهربا
کیوی
گ
گاو چشم
گاودانه
گاو کشک(شبرم)
گردو
گرمک
گریپ فروت
گز انگبین استبرک
گز علفی
گز مازو (گز مازوک)
گزنه
گشنیز (کزبره)
گلابی
گل اربه
گل ارمنی
گل ارونه
گل اسپانیایی (اندلسی)
گلپر
گل تاک
گل جالیز
گل چسبناک
گل خوردنی
گلرنگ) کافشه(
گل سرشور
گل سرخ (گل محمدی)
گلسنگ
گل صد تومانی
گل قاصد
گل کشتزارها
گل گاوزبان
گل مستکی خودمانی (طین رومی)
گل معمولی (گل آفتاب زده)
گل مهر زده
گلنار
گل همیشه بهار
گندنا
گندنای کوهی
گِنه گِنه
گوجه فرنگی
گور گیاه
گوشت
گوش فیل
گوگرد
گوش موش
گون کتیرا
گیاه شیردار (یتوع)
گیلاس
ل
لاجورد
لادن (قاسوس)
لاک
لایه
لبلاب
لجن
لعل معبری
لنج
لوبیا
لوبیا سبز
لوبیای مصری
لوبیا گرگی
لیم
لیموترش
لیمو شیرین
لیموعمانی
م
مارچوبه
مازو (مازوج)
مازیون (هفت برگ)
ماش
ماش دارو
مالت جو
مامیثا
ماه پروین
ماء الشعیر
مخلصه
مخمر آبجو
مر
مُردارسنگ(نقره سنگ)
مرزنگوش(مرزنجوش)
مرزه
مرغ و خروس
مُرمکی
مریم گلی
مریم نخودی
مس
مشک
مشک چوپان
مشک طرامشیر
مشو
مصطکی
مغز
مغیلان
مُقل ازرق(ملک ازرق)
مو
مورد
موسیر (سیر کوهی)
مومیا
مویز
مهر گیاه
میخک (قرنفل)
ن
ناخن بویا
نارگیل
نارمشک
نارنج
نارنگی
نخاح (مغز حرام)
نخود
نرثقیس
نرگس
نسترن
نسرین
نشاسته
نعناع
نعناع فلفلی
نقل خواجه
نمک
نمک چینی (گل اسیوس)
ننه حوا
نوشادر (بیکالی)
نی
نی نهاوندی
نیطافیلی
نیل
نیلوفر آبی گل سفید
و
وانیل
وج
ورس
وسمه
ه
هال بوا (خیربوا)
هزار جشان (هزار گوشان)
هزار چشم
هفت بند (بطباط)
هل (قاقله)
هلو (خوخ)
هلیله
هندوانه
هوا
هوه چوبه
هویج
هیوفسطیداس
ی
یاس سفید
یاسمن (یاسمین)
یاقوت
یونجه(اسپست)

محصولات مشابه

بیشتر

نظرات