کتاب پیشبرد اهداف پیشگیرانه از ارتکاب جرم در سازمان قضایی نیروهای مسلح pdf

امتیاز
5 / 0.0
خرید الکترونیکی (TEXT)
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
ت 10,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب پیشبرد اهداف پیشگیرانه از ارتکاب جرم 

در سازمان قضایی نیروهای مسلح

آرزو عامری در این کتاب، ابتدا به بررسی مفهوم جرم و ارکان وقوع آن پرداخته و سپس راهکارهایی برای پیشگیری از وقوع جرم ارائه داده است. 

 امنیت نخستین نیاز انسان است که در زندگی افراد اهمیت خاصی دارد و انسان ها می کوشند به طریقی امنیت خود را تأمین کنند. جامعه انسانی در دوران جدید به علت پیچیدگی، شتاب، تکثر و افزایش جمعیت مراحل متفاوتی از زندگی جمعی مانند افزایش منازعات، کشمکش ها و چالش های اجتماعی را به صورت وسیع در حوزه های مختلف تجربه می کند.

توجه به شأن و جایگاه امنیت در زندگی اجتماعی و کارکرد آن در سیاست های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به نحوه فزاینده ای در حال رشد است و میزان حضور و تاثیر این پدیده در جامعه و سطح بهره مندی شهروندان از این امنیت که حق مهمی در زندگی اجتماعی آنان است، معیار عمده برای ارزیابی سطح توسعه یافتگی جوامع بشری به شمار می آید.  

امنیت عمومی به عنوان مقوله ای فراگیر و پیش شرط در هر نوع برنامه ریزی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جایگاهی پر رنگ دارد. مقوله امنیت، وسعتی به قدمت تاریخ بشر دارد. یکی از مهم ترین دلایل اصلی پیدایش شهرها، دستیابی به امنیت بوده است. لذا حکومت های کوچک محلی که ترس از فروپاشی داشته اند جای خود را به حکومت های متمرکز پرقدرت داده اند.

هدف اصلی وجود یک حکومت ایجاد امنیت است. بخش مهمی از ارتباط جامعه با سردمداران حفظ امنیت عمومی در گرو افزایش آگاهی های شهروندی و ایجاد یک فرهنگ پویا و ملی در جهت اعتماد جامعه به مسئولین مربوطه است. به همین دلیل تاکید بر مسائلی چون آموزش، تبلیغات مثبت و اعتمادسازی که مستلزم زمان است، امری ضروری و واجب می باشد.

همچنان که در مواردی از قبیل توسعه اقتصادی و سیاسی نیاز به مشارکت مردم اصل است. در حوزه امنیت عمومی هم دولتمردان بایستی به این امر توجه وافر داشته و نگرش خود را بر این موضوع معطوف دارند که از حداکثر ظرفیت امنیتی مردم و نهادهای عمومی کشور استفاده نموده، تا ضمن کاهش هزینه های امنیتی، مردم با احساس مسئولیت بیشتری در این امر مشارکت کرده و به تدریج بعنوان یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود.

اصولاً امنیت و احساس امنیت در یک جامعه در گرو همکاری و هماهنگی بین تمام سازمان هایی است که در حد و اندازه خویش می توانند در تدابیر امنیت ملی یا اجتماعی تاثیرگذار باشند. با توجه به تحولات سریع جوامع در زمینه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و علمی، روش های مدرن و نوینی هم برای تحقق نظم و امنیت عمومی و پاسخ گویی به مطالبات زندگی اجتماعی مردم ایجاد گردیده است.

پیش بینی، بررسی و ارزیابی خطر وقوع جرم و انجام اقداماتی برای رفع یا تقلیل آن را پیشگیری از وقوع جرم می نامند. برای ارتکاب جرم سه پیش شرط لازم باشد: 

 1- میل و انگیزه مجرم برای ارتکاب جرم.

 2- مهارت و ابزار لازم برای ارتکاب جرم. 

3- وجود موقعیت مناسب. جهت پیش گیری از ارتکاب جرم، 

در جامعه ی امروزی اشکال نوین بزهکاری به گونه ای تنگاتنگ با تحول آداب و رسوم و فنون و شیوه های زندگی در ارتباط است و روش های جدید مداخله به منظور حل مسأله از طریق بررسی آن ها از نزدیک را ایجاب می کند.

پیشگیری شامل مجموع تدبیرهای سیاست جنایی - به استناد تدبیرهای نظام کیفری - می شود که غایت انحصاری یا دست کم جزئی آن، تحدید امکان وقوع مجموع اقدام های مجرمانه از راه غیرممکن کردن، دشتوارتر کردن یا کمتر محتمل کردن آن ها است.

سال نشر :
1398
صفحات کتاب :
138
کنگره :
‫‬‮‭HV9960
دیویی :
‏‫‬‮‭364/40955
کتابشناسی ملی :
5705087
شابک :
‭978-622-6538-57-2

کتاب های مشابه پیشبرد اهداف پیشگیرانه از ارتکاب جرم در سازمان قضایی نیروهای مسلح