تاثیرات منفی سوء تغذیه در سن رشد

3 از 1 نظر

کتاب الکترونیکی

حجم دانلود: 396.2 کیلو بایت
صفحات کتاب : 126
10,000 تومان
افزودن به سبد خرید

خلاصه اثر

تاثیرات منفی سوء تغذیه در سن رشد 

 کتاب تاثیرات منفی سوء تغذیه در سن رشد نوشته ی محمد حسینی، به بررسی دلایل گوناگونی که سبب عدم دریافت مواد مغذی در کودکان و نوجوانان می شود، پرداخته و به شما کمک می کند تا در تغذیه فرزندان خود دقت بیشتری داشته باشید.

سوء تغذیه بیماری ست که به دلیل عدم دریافت مکفی و یا دریافت بیش از حد مواد مغذی ایجاد می شود و می تواند به خاطر کمبود کالری یا پروتئین دریافتی و یا ناتوانی بدن برای استفاده از غذای مصرفی باشد. از طرف دیگر، جذب کالری و مواد مغذی بیش از حد نیز سبب اختلالات تغذیه ای می شود. حتی امکان دارد افراد چاقی که بیش از نیاز بدنشان کالری دریافت می کنند هم گرفتار این بیماری فراگیر شوند.

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، بیماری سوء تغذیه یکی از اصلی ترین عوامل تهدیدآمیز سلامت عمومی در جهان است. باید توجه داشت که رژیم غذایی نادرست قطعا سبب کمبود بعضی ویتامین ها و مواد معدنی می شود. به عنوان نمونه بیماری اسکوروی نتیجه ی کمبود ویتامین C است. این بیماری رایج نیست، اما معمولا در افراد مسن، الکلی و یا افرادی که در رژیم غذایی شان میوه و سبزیجات تازه وجود ندارد، بروز می کند. همچنین کودکانی که به خاطر شرایط اقتصادی یا اجتماعی رژیم غذایی درستی ندارند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

فرزند شما اغلب هنگامی دچار این بیماری می شود که بدن او به اندازه کافی از مواد مغذی، کالری و مواد معدنی بهره گیری نکند. باید توجه داشت که دریافت مواد مغذی لازم ایمنی بدن را افزایش داده و کودک شما را نسبت به عفونت های مضر محافظت می کند. اما یک گونه دیگری از سوء تغذیه هست که هنگامی اتفاق می افتد که کودک شما حد بیشتری از کالری لازم را دریافت می کند. این موضوع نیز سبب اختلال سلامتی در بدن کودک خواهد شد.

در پایان باید توجه داشت که غذا نیاز انسان را به ماده و انرژی برآورده می کند، ماده برای ساختن بافت های جدید و رشد بدن واجب است و به این علت تغذیه مقوله بسیار مهمی است خصوصا در کودکان و نوجوانان که هم در سن رشد هستند و هم دارای فعالیت بسیار زیاد.

 در بخشی از کتاب تاثیرات منفی سو تغذیه در سن رشد می خوانیم: 

 بخشی از خصوصیات بی نظیر هر انسان در میان انسان های دیگر ناشی از بی نظیر بودن مقداری از ساخت های پروتئینی شخصی است. این امر در مورد بیلیون ها انسان دلالت بر آن دارد که تعداد بسیار عظیمی ساختار پروتئینی امکان پذیر است. وقتی دو اسید آمینه به هم می پیوندند دو ترکیب متفاوت امکان پذیر می شود و این امر بستگی به آن دارد که کدام گروه آمینی با کدام گروه اسیدی ترکیب می شود. مثلاً وقتی گلیسین با آلانین ترکیب می شود ممکن است گلیسین آلانین تشکیل شود و هم آلانین گلیسین.

هرگاه چهار اسید آمینه با تمام حالات ممکن بهم بپیوندند 24 مولکول متفتوت تشکیل می شود و اگر 17 اسیدآمینه متفاوت به همین طریق پیوند یابند، فقط عده مولکول های مرکب از 17- مونومر متفاوت که در نوع خود بی نظیرند به 356 تریلیون می رسد بدیهی است که اگر از هر اسید آمینه بیشتر از یک مولکول بکار رفته باشد عده حالات ممکن بسیار بیشتر خواهد شد. اما سلول زنده از پروتئین های بسیار متفاوتی که از یک مجموعه اسیدآمینه ممکن است ساخته شود فقط تعداد نسبتاً کم و گزینش یافته ای را که نیاز دارد می سازد.

کتاب های مرتبط

بیشتر

برچسب ها

مشخصات

نوع اثر : کتاب

صفحات کتاب : 126

کنگره : RC623‏‫‭

دیویی : ‏‫‬‭616/39

کتابشناسی ملی : 5758702

شابک : ‫‬‭978-622-6538-62-6

سال نشر : 1398

نظرات