امتیاز
5 / 0.0
خرید الکترونیکی (PDF)
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
ت 4,250

نظر دیگران

نظر شما چیست؟

معرفی کتاب صیرورت انسان بر صراط مستقیم

در کتاب صیرورت انسان بر صراط مستقیم در گزیده مقدمه آثار شهید دکتر دیالمه از مرکز تدوین مرکز نشر آثار و اندیشه های شهید دیالمه آمده است:

جاده «احیای اندیشه دینی» بیش از آن که نیازمند سن و عمر طولانی باشد نیازمند درکی عمیق از سیره و سلوک پیامبر رحمت (ص)، ائمه هدی (ع)، دست پرورده های آنان و علمای این مکتب است. لذا می توانی در این جاده جای پای جوانی انقلابی و مخلص چون شهید دکتر دیالمه را نیز مشاهده کنی و طنین صدای دردمندش را در این راه بشنوی.

دیالمه با نگاه جامعی که به ضعف های فکری و انحرافات موجود در جامعه آن روز داشت چاره را در دو حرکت همسو دید:

1- تدوین مفاهیم صحیح دینی و تبیین آن برای نسل جوان،

2- به نقد کشیدن افکار واندیشه های انحرافی و التقاطی.

«معیار دهی» ویژگی برجسته کلاس های درس شهید دیالمه است که مخاطبانش را با شاخص ها و موازین دینی آشنا کند تا در دام گروه ها و جریان های ضد اسلامی مطرح آن روز جامعه گرفتار نشوند.

شهید دیالمه در این مباحث بر آن است تا به صراط مستقیم از زاویه ای نو بنگرد و ضرورت ضابطه مند بودن این مسیر را در نگاه یک مسلمان روشن سازد. هدف شهید نشان دادن ظرافت این راه و ضرورت الگوبرداری دقیق از رفتار و منش و به عبارتی سبک زندگی پیامبر و معصومین (علیهم السلام) است و از همین رو است که بیشتر از ضوابط این راه سخن میگفت.

گام زدن در مسیر احیای اندیشهٔ دینی، لزوماً نیازمند گذر عمر و تجربه های طولانی نیست، بلکه درک عمیق رفتارهای پیامبر رحمت(ص)، امامان شیعه(ع)، دست پرورده های آنان و علمای مکتب، می تواند در سنین جوانی نیز به دست آید؛ به همین سبب می توان در این مسیر، رد پای جوانی مخلص همچون شهید دکتر دیالمه را دید و طنین صدای دردمندش را شنید، آنگاه که حرکت خود را «احیای تفکرات شیعی » نامید.

گزیده کتاب صیرورت انسان بر صراط مستقیم

عارف پیشه نبود؛ ولی از معرفت کم نداشت. فیلسوف مَسلک نبود؛ ولی در خردورزی کم نظیر بود. دنیاگریز نبود؛ اما دنیایش با دنیای جوانان همسن وسالش متفاوت بود. مرزبندی اش با گروه ها و تشکّل هایی که با اسلام زاویه داشتند، روشن بود؛ درعین حال بیش از خود آنان بر افکار انحرافی و اندیشه های باطلشان تسلّط داشت...

مهمترین عاملی که برای «شدن» انسان اهمیت بسیار دارد، چیستی و چگونگی «راهی» است که در آن حرکت میکند. اگر این راه راهی بسیار عریض باشد، زمینههای انحراف در آن فراوان خواهد بود؛ یعنی اگر ضابطۀ سنجش در داخل هر راه، فاصله ای تنظیم شده و حساب شده و بسیار دقیق نباشد، انسان در هنگام حرکت در این مسیر به خطا میافتد.

صفحات کتاب :
90
کنگره :
‏‫‬‭BP222/6‏‫‬‭/د9ص9 1395
دیویی :
‏‫‬‭297/44
کتابشناسی ملی :
3940851
شابک :
978-964-531-855-8
سال نشر :
1395

کتاب های مشابه صیرورت انسان بر صراط مستقیم