نظر شما چیست؟

معرفی کتاب انگار خودم نیستم

کتاب انگار خودم نیستم داستان آدم­‌هایی است که خودشان را گم کرده‌اند و آن­قدر از خود فاصله گرفته‌اند که دیگر خودشان را نمی‌‌­شناسند. داستان از زبان چند راوی روایت می‌­‌شود و رویدادهایی از گذشته و حال را به هم پیوند می‌دهد تا پازل شخصیتی آدم‌­هایش تکمیل شود. انگار خودم نیستم در سبک رئالیستی به رشته تحریر درآمده و وقایع، رخدادها و دیالوگ­‌های آن کاملاً با رویدادهای زندگی عادی و روزمره منطبق‌اند. کتاب قصد ندارد وقایع دور از ذهن و ناملموس را شرح دهد بلکه آنچه نویسنده درصدد آن بوده است ترسیم روزمرگی­‌هایی‌ است که به مرور زمان منجر به تحول انسان­‌ها می‌شوند؛ انسان­‌هایی که از جنس تمامِ آدم‌های طبقه متوسط جامعه مدرن امروزی­‌اند.» کتاب حاضر را انتشارات «ققنوس» منتشر کرده و در اختیار مخاطبان قرار داده است.

"انگار خودم نیستم" روایتی از روزمرگی ها و اتفاقات معمول در سه خانواده ی ایرانی است. یکی از این خانواده ها را زوج لعیا و کامروز تشکیل می دهند که به علت مهاجرت لعیا از هم دورند و همین دوری، مشکلات و مصائب زیادی برایشان به ارمغان آورده است. زوج بعدی نازنین و مسعود هستند که تصمیم به جدایی داشتند اما از دست دادن فرزند، غمی بزرگ تر از آن است که هر کسی بتواند تنهایی از پسش بربیاید. بنابراین آن ها تلاش می کنند تا کنار یکدیگر بمانند و با هم این داغ بزرگ را تحمل کنند. زوج دیگر داستان "انگار خودم نیستم"، علیرضا و کتی اند که فرزندی از ازدواج سابق، زندگی کنونی آنان را تحت تاثیر قرار داده است. روند قصه و اتفاقاتی که در زندگی هر کدام از شخصیت ها می افتد، روحیات و خلقیات هر یک از آن ها را چنان دستخوش دگرگونی می کند که آن ها دیگر خود را به خوبی نمی شناسند.

گزیده کتاب انگار خودم نیستم

در این کتاب، حضور افراد مختلف را می‌بینیم که سال‌ها در کنار یکدیگر زندگی کرده‌ و پس از گذشت مدتی به این نتیجه رسیده‌اند که درک عمیقی از احوالات هم ندارند و باتوجه به نزدیک بودن به هم، بسیار از هم دورند. عدم گفت‌وگو، عدم شناخت، بی‌اعتمادی، خیانت و... از جمله عنوان‌های تاثیرگذار در شکل‌گیری روابط شخصیت‌های این کتاب و نوع زندگی آن‌هاست. طوری که آن‌ها گاهی نمی‌دانند که به طور کلی چه چیزی از زندگی می‌خواهند و آیا می‌توان «روشنفکری» را سایه‌بانی برای بی‌فکری‌ها و خطاهای روشنی که مخاطب در کتاب با آن‌ها مواجه است، در نظر گرفت؟ شاید مهم‌ترین دلیلی که این کتاب را پرمخاطب کرده است، همذات‌پنداری قوی آن با حالات مخاطبان و شنوندگان این داستان است؛ همه‌ی ما در طول زندگی خود با تغییرات درونی و برونی بسیاری روبرو می‌شویم و به خوبی می‌دانیم که این تغییرات بر روابط ما و آدم‌های دوروبرمان تاثیر می‌گذارند.

شاید بشود گفت در طول داستان نویسنده با توجه به میانگین سنی کمی که دارد، به خوبی توانسته است «خوب برخورد کردن» و «خوب تصمیم گرفتن» را به‌طور هوشمندانه به مخاطب بیاموزد. چرا که او با «روابط» سروکار دارد و هرگز نگاه برتری نسبت به کارکترهای مرد یا زن داستانش نداشته است. بنابراین حتی با حضور چند راوی در این رمان، خط فکری خلیلی‌فرد تغییر نکرده و ترازوی سنجش خصوصیات شخصیت‌هایش هرگز تحت تاثیر نگاهی منفرد یا به طور مثال فمینیستی قرار نگرفته است، که این خود از برترین ویژگی‌های این کتاب محسوب می‌شود.



صفحات کتاب :
440
کنگره :
‏‫PIR8040‭‬ ‭‭/ل9773‏‫‭‮الف‬8 1396
دیویی :
‏‫‭8‮فا‬3/62
کتابشناسی ملی :
4719789
شابک :
978-600-278-340-0‬
سال نشر :
1396

کتاب های مشابه انگار خودم نیستم