امتیاز
5 / 0.0
خرید الکترونیکی (PDF)
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
ت 24,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب نقدنامه فلسفه، کلام، ادیان و عرفان (4)

کتاب نقدنامه فلسفه، کلام، ادیان و عرفان (4) نوشته حسین کلباسی اشتری و ملکه پندجو است. کتاب نقدنامه فلسفه، کلام، ادیان و عرفان (۴) یکی از مجموعه کتاب های نقدنامه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است که به نقد کتاب دانشگاهی می پردازد.


پژوهش و تحقیق و تتبع در تمامی حوزه های علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و کمک به توسعه بیشتر علوم انسانی در کشور از جمله اهداف و وظایف اصلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به شمار می رود که این مجموعه کتاب هم در همین راستا نوشته شده است. نقد کتب دانشگاهی و علوم انسانی یک ضرورت است که مقدمه گذر از وضع موجود به سوی وضع مطلوب است. نقد فی‌نفسه ضروری و ارزشمند است، اما خود زمینه ساز نظریه پردازی‌های نوین و نگارش آثار جدید است. نقد محتوایی هر اندیشه و اثری با نقد شکلی آن همراه است. به همین دلیل در گروه‌های تخصصی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، بررسی، تحلیل و نقد آثار دانشگاهی از دو بعد شکلی و محتوایی صورت می‌گیرد و داوری علمی این آثار، مؤلفه‌های گوناگون شکلی/ بیرونی و محتوایی/ درونی هر کتابی را در نظر می‌گیرند و به مرحله نقد علمی می‌رسانند.

در واقع شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، تنها مجموعه علمی و دانشگاهی است که سیزده گروه علمی و تخصصی را که ناظر بر رشته‌های مختلف علوم انسانی در دانشگاه است، ساماندهی می‌کند و بیش از بیست سال سابقه فعالیت در زمینه بررسی، تحلیل، ارزیابی و نقد متون و کتب علوم انسانی را دارد. در این راستا از مشارکت شبکه استادان حوزوی و دانشگاهی سراسر کشور و صاحب نظران و استادان علوم انسانی بهره‌مند است. سیاست اصلی این شورا، کمک به رشد تفکر انتقادی در تولید آثار علمی و دانشگاهی است؛ زیرا تولید علم در حوزه علوم انسانی بدون نقد وضعیت موجود و به ویژه نقد کتب درسی و دانشگاهی و منابع علمی حوزه علوم انسانی امکان پذیر نیست. توسعه فرهنگ نقد در جامعه علمی، تقویت جایگاه علوم انسانی، نسبیت سنجی سازواری تولید علوم انسانی با مبانی فرهنگ و جهان بینی ایرانی - اسلامی، تدوین و اصلاح سرفصل‌های درسی برنامه‌های آموزش علوم انسانی و تولید متون دانشگاهی با رویکرد بومی ایرانی - اسلامی، از دیگر اهداف این شورا است.

هر یک از گروه‌های تخصصی شورا، وظایف و برنامه‌های متنوعی را در جهت رسیدن به اهداف پیگیری می‌کنند. در این میان، تنظیم و تدوین و چاپ و نشر نقدنامه‌های تخصصی در حوزه‌های تخصصی، یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های گروه‌های مزبور است. مجموعه حاضر با عنوان «نقدنامه گروه تخصصی فلسفه و ادیان و عرفان»، یکی از دستاوردهای علمی و محصولات کار انتقادی گروه‌های «شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی» است که به سراغ کتاب‌های رشته‌ فلسفه، کلام و ادیان و عرفان رفته است تا با تحلیلی دقیق سازوکار این آثار را بررسی کند. این مجموعه به متخصصان علوم انسانی کمک می‌کند حاصل تلاش و پژوهش متخصصان رشته‌های علوم انسانی را جامع بررسی کنند و بتوانند نتیجه‌گیری کامل‌تر و دقیق‌تری داشته باشند.

گزیده کتاب نقدنامه فلسفه، کلام، ادیان و عرفان (4)


ایده آلیسم آلمانی

نویسنده: ابوالقاسم ذاکرزاده ناشر: پرسش سال نشر: 1388 محل نشر: آبادان نوبت چاپ: اول تعداد صفحات: 600

نقاط قوت

شکلی

روان بودن اثر و ویژگی هایی نظیر کیفیت چاپ و حروف نگاری و مانند آن در مجموع خوب است.

محتوایی

1 .تازه بودن برخی مباحث، نظیر توجه به نقادان کانت (از ص 149 تا 178، )روحگرایان (از ص 421 تا 449 )و همچنین دیدگاه هگل درباره فرهنگ و تمدن ایرانی. 2 .استفاده مؤلف از منابع معتبر آلمانی که در پایان اثر آمده است.

نقاط ضعف

شکلی 1 .مواردی در اثر وجود دارد که در مجموع آن را نیازمند ویرایش می کند. برخی مباحث نیازمند تفصیل است (مثلاً آنچه در مورد نقد اول کانت آمده است یا آنچه درباره هگل نگاشته شده است). به طور کلی حجم مباحث بعضاً کفایت بحث را نفی می کند، به ویژه اگر قصد آموزشی در کار باشد. 2 .صحافی (البته طراحی روی جلد) اثر که باید بهبود یابد.

محتوایی

برخی معادل های فارسی نیاز به تجدید نظر دارد. به نظر می رسد مؤلف از معادل های رایج و مأنوس در زبان فارسی اطلاعی نداشته اند و از اینرو معادل هایی غیرمتعارف و بعضاً اشتباه را اختیار کرده اند.

دیویی :
‫‬‮‭100
کتابشناسی ملی :
5631131
شابک :
978-622-6304-12-2
سال نشر :
1398
صفحات کتاب :
562
کنگره :
‏‫‬‮‭B29‏‫‬‮‭/ک8ن74 1398

کتاب های مشابه نقدنامه فلسفه، کلام، ادیان و عرفان (4)