کتاب تفسیر موضوعی قرآن کریم نوشته عبدالکریم بهجت پور توسط انتشارات دفتر نشر معارف منتشر شده است. اصطلاح تفسیر موضوعی قرآن کریم در برابر تفسیر ترتیبی و سوره به سوره، اصطلاحی جدید است. از این رو در منابع کهن نشانی از آن یافت نمی شود؛ اگرچه نگاه موضوعی به برخی از مباحث قرآن مرسوم بوده است مانند: تفسیر آیات الاحکام ولی می توان با توجه به منابع جدید، تفسیر موضوعی را چنین تعریف کرد:
جمع آوری و جمع بندی آیات مختلفی که درباره یک موضوع در سرتاسر قرآن مجید در مناسبت های مختلف آمده است به منظور استخراج نظر قرآن درباره ماهیت موضوع و ابعاد گوناگون آن.
از این رو به این روش گاهی روش تفسیر توحیدی و یا تقطیعی نیز گفته می شود؛ زیرا لازمه تفسیر موضوعی قرآن کریم تقطیع آیات از مواضع مختلف قرآن و تلاش برای جمع بین تجربه بشری و مفاهیم قرآنی برای ارائه یک نظر واحد است.
در این خاکستان ناآشنا کم نیستند عوامل رنگارنگ و محرک های پرجاذبه ای که آدمیان را از هویت انسانی و گوهر گران خویش غافل و در بن بست های تاریک دنیاگرایی به سراب های فریبنده مادی مشغول ساخته اند.
از سویی در حوزه فردی، بدخلقی ها ، سوء ظن ها، حسادت ها، خودپسندی ها، غرورها، بدزبانی ها و افراط و تفریط ها، هریک بخشی از هویت انسانی ما را به مخاطره انداخته و از سویی دیگر در حوزه اجتماعی نیز سودجویی ها، خیانت ها، منفعت طلبی ها ، فریب ها ، هوس بازی ها و کام جویی های نامشروع، فضای زندگی مان را به ابتذال و پوچی کشانده است.