کتاب حکمت ها و اندرزها مجموعه ای است دو جلدی و مشتمل بر مقالاتی از استاد شهید مطهری که در سال های 1331 تا 1341 هجری شمسی برای یک برنامه عمومی آشنایی با فرهنگ اسلامی و جهت ایراد به صورت گفتار و خطابه به رشته تحریر در آمده است و بیشتر مطالب آن پیرامون راه و رسم زندگی و دستورات اسلام در این باب است.
کتاب حکمت ها و اندرزها که بعد از شهادت استاد به چاپ رسیده است، در مقایسه با سایر آثار استاد از یک سو شبیه به کتاب بیست گفتار است و از سوی دیگر به کتاب داستان راستان شباهت دارد.
برخی از عناوین مباحث طرح شده در این کتاب عبارتند از: بردگان و آزادگان، ارکان سعادت بشر، ایمان و عمل صالح، خواری معصیت و عزت طاعت، حقیقت زهد، راه نیل به آسایش، اغتنام فرصت ها، سیره رسول اکرم، عشق الهی، فریضه علم، کار در اسلام.
تربیت یعنی آموزش شیوه های زندگی به دیگران بخصوص به افراد کم سن و سال تر و یا به افرادی با تجربه کمتر برای رشد و پرورش یافتن است٬به نظر من اینکه استاد مطهری گفته اند جاهلین نیازی به تربیت نمی بینند درست نیست چرا که انسان خواه ناخواه تربیت می شود و تربیت می کند چون آنچه را که آگاه یا ناآگاه پدرانمان از نوع و شیوه زندگیشان به ما می آموزند تربیت است اما جهت و مسیر آن مسلما متفاوت و بسته به سطح و درک هر کسی متفاوت خواهد بود.
- رشد هر انسان به تنهایی صورت می گیرد٬ هرچند ابزار و محیط او دنیای بیرون و افراد دیگر باشند.
- اگر بخواهیم در جهتی که انتخاب کرده ایم تربیت شویم باید با اراده خود تسلیم محض باشیم.
- تا نیاز در ما پدید نیامده باشد و تا درون ما خواستار تغییر و تربیت نباشد٬آن تحول برای ما پیش نخواهد آمد.
- محاسبه نفس نیازمند شناخت دقیق خود، استعداد ها، توانایی ها و اهدافمان است.
- زمانی که به سمت مقصدی در حرکت هستیم هراز چند گاهی باید نقشه و موقعیت خود را بررسی کنیم تا بدانیم که در مسیر درستی در حرکت هستیم و منحرف نشده ایم٬این کار محاسبه نفس است.
- محاسبه نفس یعنی بررسی اصول و ارزش هایمان ٬چک کردن حریم ها و مرزبندیمان.
نظر دیگران //= $contentName ?>
عالی همهای کتابها خوبند کتابهای خوش لفظ رزمنده من خریدارم اما نیست...