نظر شما چیست؟

معرفی کتاب مبانی الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت (جلد 2)

کتاب «مبانی الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت (جلد 2)»، اثر حمیدرضا شاکرین با همکاری محمدجواد رودگر، فاضل حسامی و محمد جداری‌عالی و به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی چاپ و روانه بازار نشر شده است.

الگوی اسلامی پیشرفت، از جمله مسائل مهم دین‌پژوهی، نظام‌سازی و جامعه‌سازی اسلامی و از جمله ملزومات اساسی در راستای نیل به تمدن نوین اسلامی و ضامن بقا، پویایی و تکامل جامعه و نظام اسلامی است. اهمیت این مسئله باعث شده است که رهبر انقلاب بارها بر آن تأکید و رهنمودهایی در این زمینه ارائه کنند. بدون شک تدوین این الگو مبتنی بر مبانی معرفتی و زیرساخت‌های نظری است که بدون توجه به آن‌ها، جریان رو به پیشرفت جامعه و نظام اسلامی، اهداف و مسیر صحیح را باز نمی‌یابد و غفلت از آن‌ها اهداف و مسیر الگو را دگرگون خواهد کرد. الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در چارچوب مبانی اسلامی، الگویی خدامدار، شریعت‌محور، خردبنیان، ارزش‌گرا، ناظر به ابعاد و ظرفیت‌های گوناگون انسان، شکوفاگر متوازن همه‌ی استعدادها و توانش‌های آدمی، ناظر به نیازهای فردی و اجتماعی، مادی و معنوی، حافظ عزت، مصلحت و کرامت انسان، کمال، تقرب الی‌الله و سعادت جاودان فرد و جامعه اسلامی است.

مجموعه دو جلدی «مبانی الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت»، پس از نگاهی به مبانی غرب، در پی دستیابی به مبانی نظری اسلامی است تا بتواند علاوه بر تبیین رابطه دین و پیشرفت، مبانی، اهداف و اصول راهبردی تحقق یافتن پیشرفت اسلامی ایرانی را استخراج و تبیین نماید. هدف از نگارش کتاب شناسایی مبانی، نظریه‌ها و الگوهای خرد و کلان پیشرفت، مقتبس از معارف و مبانی اسلامی و در راستای آرمان‌های اسلامی است؛ به گونه‌ای که با واقعیت‌های معاصر فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، مدیریتی و...جامعه ایران اسلامی در تناسب کامل باشد. مجموعه دو جلدی «مبانی الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت» در جست‌و‌جوی آن است که برخی از مهم‌ترین مبانی 1. هستی‌شناختی؛ 2. معرفت‌شناختی؛ 3. انسان‌شناختی؛ 4. خداشناختی؛ 5. جامعه‌شناختی؛ 6. ارزش‌شناختی؛ 7. دین‌شناختی را شناسایی و بررسی کند.

گزیده کتاب مبانی الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت (جلد 2)

مباحث درباره انسان در قرآن از قلمرو و گستره وسیع و گسترده‌ای برخوردار است؛ چه «انسان» به عنوان موضوع اصلی و چه موضوعات فرعی مرتبط با آن از فراوانی خاصی در قرآن کریم برخوردارند. واژه‌هایی چون «انسان، بشر، ناس» دسته‌های مختلفی از آیات قرآن را به خود اختصاص داده‌اند که از چگونگی خلقت و آفرینش انسان، ویژگی‌های انسان، عوامل رشد و غی، کمال و نقص، خیر و شر و سعادت و شقاوت و...، مسئولیت‌ها و منزلت و ارزش وجودی و اکتسابی انسان‌ها و...بحث می‌کند که ناظر به ارزش‌ها و ضدارزش‌های وجودی انسان بوده، در ارتباط با فطرت، غریزه و طبیعت قابلیت تحلیل و تعلیل خواهد داشت. انسان از ارزش‌های وجودی و منزلت استثنائی در عالم وجود برخوردار است که منزلت والا و استثنایی آن به حقایق هستی و ساحت‌های ماورایی او یعنی: فطرت، روح الهی، خلافت، امانت‌داری و دیگر ارزش‌های وجودی‌اش برمی‌گردد.

صفحات کتاب :
449
کنگره :
2/ 230 BP
دیویی :
297/4833
کتابشناسی ملی :
5725636
شابک :
97860010847062
سال نشر :
1400

کتاب های مشابه مبانی الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت ( جلد02 )