امتیاز
5 / 0.0
خرید الکترونیکی (PDF)
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
ت 22,500
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب داستان های زیبای سعدی

کتاب داستان های زیبای سعدی نوشته علیرضا تنهائی منتشر شده در نشر متخصصان.

بی‌گمان، سعدی یکی از نامدارترین سخن‌سرایانِ جهان است که بسیاری از اندیشمندان را به ستایش واداشته است؛ شاعری که اندیشه‌های نورانی و افسونگری‌های هنریِ او در سخن، چنان رستاخیزی برپا کرده که شهرتِ او را در زمان‌ها و مکان‌های دور و نزدیک به شایستگی گسترده است.

سعدی تأثیر انکارناپذیری بر زبان فارسی گذاشته است؛ به‌طوری که شباهت قابل توجهی بین زبان فارسی امروزی و زبان سعدی وجود دارد. آثار او مدت‌ها در مدرسه‌ها و مکتب‌خانه‌ها به عنوان منبع آموزش زبان و ادبیات فارسی تدریس می‌شده و بسیاری از ضرب‌المثل‌های رایج در زبان فارسی از آثار وی اقتباس شده‌است. وی برخلاف بسیاری از نویسندگان معاصر یا پیش از خود، ساده‌نویسی و ایجاز را در پیش گرفت و توانست - حتی در زمان حیاتش - شهرت زیادی به دست آورد. اهل ادب به او لقب استاد سخن، پادشاهِ سخن، شیخِ اجل و حتی به‌طور مطلق، استاد داده‌اند.

سعدی را همه می‌‌شناسند. به‌حق، استاد سخن است. شیوایی و زیبایی اشعارش، در عین سادگی حیرت‌آور است. از کلمات سخت و سنگین استفاده نکرده است. گاهی تعجب می‌‌کنی چطور می‌‌توان با کنار هم قرار دادن چند کلمه ساده، شعری چنین زیبا و آهنگین و در عین حال با معنی بسازی! اما هر کار می‌‌کنی نمی‌توانی زیرا این کار فقط از عهده سعدی ساخته است. سخن سعدی، سهل و ممتنع است؛ یعنی در ظاهر ساده و آسان به نظر می‌‌رسد اما گفتنش کار هرکسی نیست و تنها سعدی بوده که توانسته کلمات را این‌چنین زیبا در کنار هم بیاورد و جملاتی پرمعنا بسازد. بسیاری از افراد خواستند از سعدی تقلید کنند اما هیچ‌کدام نتوانستند مثل او سخنوری نمایند.

تازه، اکثر ما سعدی را فقط به‌عنوان یک شاعر می‌‌شناسیم. در حالی که کمتر با همه نوشته‌‌های او آشنایی داریم. در خواندن اشعار برخی شاعران، فقط به بیت اول و دوم بسنده می‌‌کنیم و بیش از آن برایمان خسته‌کننده است اما سعدی از معدود شعرایی است که دلت می‌‌خواهد هرکدام از غزل‌هایش را تا آخر بخوانی.

نوشته‌‌های سعدی معمولاً به بوستان، گلستان و اشعار (غزل، قصاید و غیره) تقسیم‌شده و با این تقسیم‌بندی چاپ می‌‌شود. شاید اکثراً فکر می‌‌کنند دیگر نیازی به معرفی سعدی و چاپ کتاب جدیدی از او نباشد؛ اما به نظر من هنوز جا دارد در مورد سعدی بنویسیم نه اینکه فقط به ذکر آثارش بسنده کنیم و فقط با همان تقسیم‌‌بندی‌‌های معمول چاپ کنیم، بلکه جا دارد آن‌ها را تفسیر کنیم و در جای‌جای زندگی‌مان به کار ببریم.

گاهی من با سعدی فال می‌‌گیرم. چه اشکالی دارد؟ چه کسی به ما یاد داد با حافظ فال بگیریم. مسلماً او هم استاد بزرگی است اما به نظر من، ارزش سعدی بیشتر از یک شاعر معمولی است.

در این نوشته من سعی دارم نوشته‌‌های سعدی را با سبک دیگری که نشان‌‌دهنده روش و منش سعدی است و می‌‌تواند به‌نوعی در زندگی ما هم کارایی داشته باشد، تقسیم‌‌بندی و تفسیر کنم به‌نحوی که هم آموزنده باشد هم زیبا و جذاب.

ما هنوز سعدی را نشناخته‌ایم و امیدوارم این کتاب گامی باشد برای شناختن و لذت بردن بیشتر از سعدی.

صفحات کتاب :
109
کنگره :
PIR۵۲۰۵
دیویی :
۸‮فا‬۱/۳۱‬
کتابشناسی ملی :
8952573
شابک :
9786222927899
سال نشر :
1401

کتاب های مشابه داستان های زیبای سعدی