امتیاز
5 / 5.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
10,000
خرید
40,000
10%
36,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب جنگ یا صلح

کتاب جنگ یا صلح نوشته علی صفایی حائری می باشد و انتشارات لیله القدر آن را منتشر کرده است.کتاب جنگ یا صلح پاسخ به نامه ای از نهضت آزادی است که در سال 1365 برای برخی من جمله مرحوم استاد ارسال شده بود و در آن به نقد برخی مبانی و ارکان انقلاب و جنگ و... که در واقع مبانی نظری آن نهضت می باشد پرداخته شده.

استاد در این نوشته با تبیین مبانی فکری نهضت، موشکافانه و دقیق و موجز آن ها را به نقد کشیده و در قالب پاسخ به نامه ارائه نموده است.کتاب حاضر، از جانانه‌ ترین پاسخ‌ها در دفاع عقلانی از نظام جمهوری اسلامی، می باشد. چراکه اشکال اساسی آنان تحلیل‌ شده و برای همیشه معیار به دست می‌ دهد. نویسنده در این کتاب مختصر در پاسخ به پیام نهضت آزادی [که خواستار صلح با صدام شده بودند] به اصول استنباط از منابع قرآنی و روایی و سیره اهل بیت علیهم السلام در موضوعات اجتماعی و سیاسی پرداختند و بر اساس این موازین درباره مسئله پایان جنگ اعلام نظر کردند.

بخشی از کتاب جنگ یا صلح

روز پنجشنبه 27 شهریور 65 پیام نهضت آزادی را که ارسال داشته بودید، دریافت کردم از توجه و محبت شما سپاسگزار شدم.شاید جای تعجب باشد که آدم گمنام و برکناری مثل من که هیچ خاکی هم قبولش نمی کند در ذهن دقیق نهضت جایی داشته باشد، تا آنجا که آدرس و نشانی، هر چند ناقص، از او داشته باشد.ولی من تعجب نکردم چون این طبیعی است که آب دنبال چاله بگردد و به زمینه های مناسب و مسأله دار و مطرود توجه بشود.آنچه که باعث شد که با تراکم کارها به پاسخ پیام فکر کنم و آخر پس از چند روز مزاحمتان بشوم چند نکته بود.

1- حرف هایی هست که از زبان من که در این نمد کلاهی ندارم بهتر جذب و یا لااقل شنیده می شود؛ چون نه شأنی دارم و نه وابسته و ضعیف هستم که به خاطر عزت و وجاهت به تظاهر و ریا و یا تقیه و مماشات روی بیاورم.
2- با مواضع نهضت آزادی و با جریان فکری آقای بازرگان قبل و هنگام نخست وزیری و پس از برکناری ایشان آشنا بوده ام و از داستان «ترمز و تفضل»، «ایران و اسلام»، «دو حرکت» و «ضالین»   بی خبر نمانده ام.

3- مطرح شدن موازین و اصول و دیدگاه های من با تمام حرف ها و حدیث ها می تواند برای جریان فکری و تشکیلات نهضت آزادی دریچه ای تازه به سوی مسائل باشد. و در تحلیل های جدیدی از آزادی و انقلاب و جمهوری و حکومت اسلامی و شورا و استبداد و قاطعیت و درگیری یا تیپ ها و گروه ها و گروهک ها و کشورها و قدرت ها و داستان صلح و جنگ و دستاویز رحمت و رأفت و سلم و یا خشونت و جدال و بغض، حرفی تازه به همراه بیاورد و ای بسا که باعث پیوند و انسجام پراکندگی ها و ناهماهنگی ها باشد؛ چون آن ها که از بند نام و ننگ گذشته اند این دستور آخر سوره ی آل عمران را فراموش نمی کنند: «یا ایها الذین آمنوا اصبرا و صابروا و رابطوا . آنجا که یک دسته هستند، اصبروا و آنجا که دسته ها شکل می گیرند، صابرا و در نهایت پیوند و مرابطه و از داخل هماهنگ ساختن و رابطه برقرار کردن دستور کسانی است که تقوا و فلاح و رویش می خواهند.

صفحات کتاب :
35
کنگره :
‏‫‬‭‭DSR۱۵۳۵‬‬
دیویی :
‏‫‬‭‭۹۵۵/۰۸۲۴۰۴۵۲‬‬
کتابشناسی ملی :
8451118
شابک :
978-964-7803-83-0‬‬
سال نشر :
1400

کتاب های مشابه جنگ یا صلح