راهنمای جامع علم پیشگیری
(جلد اول)
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب راهنمای جامع علم پیشگیری (جلد اول)
کتاب راهنمای جامع علم پیشگیری (جلد اول) نوشته ماش عزرائیلاشویلی و جان ال.رومانو با ترجمه حسین ناصری در نشر متخصصان منتشر شده است.
راهنمای جامع علم پیشگیری یا به عبارت دقیقتر راهنمای جامع بینالمللی علم پیشگیری کمبریج، مرور جامع و جهانی بر علم پیشگیری است که بهروزترین تحقیقات از سراسر جهان را در برمیگیرد. بیش از ۱۰۰ دانشمند از ۲۷ کشور در تألیف این کتاب مشارکت کردهاند و بدین ترتیب طیف وسیعی از موضوعات مهم در علم پیشگیری پوشش داده شده است. در این کتاب علاوه بر پرداخت به موضوعات اساسی در پیشگیری اقدامات جدید در این حوزه همراه با جزئیات تلاشهای پیشگیرانه در پنج قاره نیز مطرح شده است. راهنمای جامع علم پیشگیری کتابی منحصربهفرد و ابتکاری است که به عنوان منبع با ارزشی برای اساتید متخصصان دانشجویان محققان و سیاستگذاران قابل استفاده است.
گزیده کتاب راهنمای جامع علم پیشگیری (جلد اول)
«چگونه میتوان از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد؟»، «چه عواملی نوجوان را در معرض مصرف سیگار قرار میدهد؟»، «برای کاهش نزاعهای خیابانی چه برنامههایی وجود دارد؟»، «آیا اعتیاد قابل پیشگیری است؟»، «آیا امکان حفظ سلامتی در دوران سالمندی وجود دارد؟»، «مهمترین عامل پیشبینیکننده طلاق چیست؟» و...
با وجود آنکه علوم مختلفی وجوددارند که به این سؤالات میپردازند، ولی شاید فقدان رویکردی جامع و همهجانبه موجب شده است که در بسیاری از مواقع راهحلهای پراکندهای برای این سؤالات طرح شود و رنج مردم در ابعاد مختلف تداوم یابد. علم بینرشتهای پیشگیری با ترکیب وجوه پیشگیرانه علوم روانشناسی، جامعهشناسی، سیاستگذاری عمومی، بهداشت محیط، پزشکی اجتماعی، اقتصاد و ... دارای این قابلیت است که مانع از شکلگیری انواع بیماریهای جسمانی، اختلالات روانشناختی و آسیبهای اجتماعی شود.
هدف اصلی این علم قانونگذاری، سیاستگذاری و طراحی برنامههای پیشگیرانه در سطوح فردی و اجتماعی است. البته اینکه دقیقاً به چه مداخلهای، پیشگیرانه گفته میشود، در بین متخصصان اتفاقنظر وجود ندارد؛ ولی به شکل کلی هر نوع قانونگذاری، سیاستگذاری و مداخله یا برنامهای که منجر به جلوگیری از بیماری، اختلال یا آسیب شود، پیشگیری نامیده میشود. این نوع از مداخلهها یا برنامهها دارای سطوح مختلفی هستند.