عرفان شرقی در اندیشه سهراب سپهری
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب عرفان شرقی در اندیشه سهراب سپهری
کتاب عرفان شرقی در اندیشه سهراب سپهری نوشته فریبا خیراله میباشد و انتشارات حکمت و عرفان آن را به چاپ رسانده است.
سهراب سپهری ( 0317 0384 )، یکی از چهره های ماندگار هنر معاصر ایران است که در دو زمینه شعر و نقاشی فعالیت داشته و شعرهایش به زبان های بسیاری از جمله انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شده است. وی شاعری نوپرداز است که دنیای ذهن، اندیشه و شعر خویش را با تفکری عرفانی آمیخته است.
سپهری با اشعارش به شیوهای متفاوت، توانسته است کشف، شهود و اشراق خود را به مخاطبانش نشان دهد. او در زمان خود، اسرار و احوالی را ترسیم نمود که کمتر شاعری از عهدۀ آن برآمده است. وی در جهان فکری خود، بین قرآن، انجیل و متون عرفانی شرقی پل می زند و می توان گفت عرفان جاری در آثارش، تلفیقی از عرفان اسلامی و عرفان شرقی است. سپهری با به کارگیری آموزه هایی چون، معرفت، خلوت و تنهایی، سکوت و خاموشی، نفی خود، نفی اراده و طلب و زیاده خواهی، مراقبه و شهود، منطق گریزی و دوری از ذهنیت، ارتباط با طبیعت و یکی شدن با روح هستی، جستجوی آرامش با بی کنشی، نگاه زیبا به مرگ و ...، در اشعارش، تاثیر پذیری خود را از عرفان های شرقی نشان میدهد. اکثر آثاری که مؤید تاثیر پذیری
سهراب از عرفان های شرقی است، توسط طرفداران و منتقدین ادبی ارائه گردیده و تاملی مناسب در مورد مفاهیم عرفانهای شرقی صورت نپذیرفته است. بر این اساس، در این مجال سعی بر آن است تا با بیش گستری مفاهیم مرتبط با عرفان های شرقی، ضمن رمز گشائی اشعار سهراب با نگاهی عرفانی و ژرف تر به مضامین مرتبط پرداخته تا بستر مکاشفه بیش از پیش فراهم شود.
بخشی از کتاب عرفان شرقی در اندیشه سهراب سپهری
زندگی نامه
سهراب سپهری، یکی از مهم ترین شاعران معاصر ایران است،او در 15مهرماه 1307 ش در شهر کاشان و در خانواده ای هنردوست به دنیا آمد. دوره کودکی سپهری در کاشان گذشت، وی در کتاب اطاق آبی، از محل تولدش خانه، بزرگ بود. باغ بود و همه جور درخت داشت. برای « : چنین می گوید یادگرفتن، وسعت خوبی بود. خانۀ ما همسایه صحرا بود. تمام رویاهایم به بیابان راه داشت .»