0.0از 0

مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی افول آمریکا، روند گذشته و تحولات آینده (جلددوم)

محور دوم: برسی گسل ها، گسست ها و چالش های فرهنگی و اجتماعی امروز و آینده آمریکا

۱۲۶٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

 مجموعه مقالات همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده»

کتاب حاضر مجموعه‌ای از مقالات ارائه‌شده در نخستین همایش بین‌المللی «افول آمریکا» است که با هدف تبیین علمی، مستندسازی و گفتمان‌سازی پیرامون روند نزولی قدرت ایالات متحده، به همت مراکز علمی و دانشگاه‌های معتبر کشور و برخی نهادهای بین‌المللی برگزار شده است.

این مجموعه در بخش‌های مختلف به واکاوی مفهومی، نظری و مصداقی افول قدرت آمریکا می‌پردازد. در بخش نظری، دیدگاه‌ها و نظریه‌های غربی و بومی درباره چرایی و چگونگی افول آمریکا بررسی شده‌اند. در بخش‌های دیگر، به شکاف‌های فرهنگی، هویتی و اجتماعی ایالات متحده، افزایش بحران‌های داخلی، ناکارآمدی نظام سیاسی و انتخاباتی، ساختار سرمایه‌سالار، و چالش‌های امنیتی و اقتصادی ناشی از بدهی‌های فزاینده پرداخته می‌شود.

از منظر نویسندگان و اندیشمندان مشارکت‌کننده، آمریکا به‌عنوان کشوری چندپاره، با بحران‌های هویتی و سیاسی عمیقی روبه‌روست که نمود بارز آن در انتخاب چهره‌هایی چون دونالد ترامپ و کاهش نفوذ جهانی این کشور مشاهده می‌شود. به باور ایشان، افول رهبری جهانی آمریکا مورد اذعان بسیاری از نخبگان آمریکایی نیز قرار گرفته و نمود آن در کاهش کاربرد اصطلاح «رهبری جهانی» در اسناد رسمی ایالات متحده قابل مشاهده است.

این کتاب، با تکیه بر تحلیل‌های راهبردی و شواهد تجربی، نشان می‌دهد که زوال تدریجی قدرت آمریکا نه تنها در میان اندیشمندان منتقد داخلی این کشور بلکه در سطح بین‌المللی نیز به یک گفتمان رایج تبدیل شده است. در نهایت، نویسندگان تأکید دارند که این افول، در چارچوب سنت‌های الهی و وعده‌های حق، فرصتی بی‌نظیر برای ملت‌های حق‌طلب جهان جهت بازتعریف نظم نوین جهانی بر پایه معارف الهی فراهم کرده است.

3- تلاش مسلمانان برای برابری؛ ریشه اسلام هراسی
اولین جنبش اسلامی در آمریکا، گروه ملت اسلام است که از سوی والی فرد محمد (1308 ش. 1929، م)، در دیترویت آمریکا پایه‌گذاری شد. به عقیده محمد، تنها اسلام قادر است هویت واقعی آمریکاییان آفریقایی‌تبار را احیا کند و آنان را در کسب حقوق و بهبود وضع سیاهان یار نماید. ناپدید شدن فرد محمد به رقابت داخلی برای تصاحب رهبری گروه ملت اسلام در میان جناح‌های متعدد گروه شد اما سرانجام، معاون فرد یعن رابرت پول که بعدها به عالیجاه پول و عالیجاه محمد تغییر نام داد، جانشین فرد شد. عالیجاه محمد به تأسی از فرد محمد، از اسلام به عنوان تنها دین رهایی‌بخش و حق‌طلب علیه تعصبات و تبعیضات علیه سیاهان استفاده کرد. در طی ریاست عالیجاه محمد بر گروه، نزدیک یک‌صد مسجد، تعداد قابل‌توجهی مغازه خواربارفروشی، رستوران، نانوایی، یک دانشگاه اسلامی و مراکزی برای گسترش روابط سیاسی با کشورهای اسلامی به منظور استقلال سیاه‌پوستان تأسیس شد.. .