0.0از 0

مجموعه مقالات اولین همایش بین المللی افول آمریکا، روند گذشته و تحولات آینده(جلد پنجم)

محور پنجم: افول آمریکا،فرصت ها و تهدید های فراروی جمهوری اسلامی ایران

۱۲۰٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب مجموعه مقالات اولین همایش بین‌المللی افول آمریکا، روند گذشته و تحولات آینده(جلد پنجم)

کتاب حاضر مجموعه‌ای از مقالات ارائه‌شده در نخستین همایش بین‌المللی «افول آمریکا» است که با هدف تبیین علمی، مستندسازی و گفتمان‌سازی پیرامون روند نزولی قدرت ایالات متحده، به همت مراکز علمی و دانشگاه‌های معتبر کشور و برخی نهادهای بین‌المللی برگزار شده است.

این مجموعه در بخش‌های مختلف به واکاوی مفهومی، نظری و مصداقی افول قدرت آمریکا می‌پردازد. در بخش نظری، دیدگاه‌ها و نظریه‌های غربی و بومی درباره چرایی و چگونگی افول آمریکا بررسی شده‌اند. در بخش‌های دیگر، به شکاف‌های فرهنگی، هویتی و اجتماعی ایالات متحده، افزایش بحران‌های داخلی، ناکارآمدی نظام سیاسی و انتخاباتی، ساختار سرمایه‌سالار، و چالش‌های امنیتی و اقتصادی ناشی از بدهی‌های فزاینده پرداخته می‌شود.

از منظر نویسندگان و اندیشمندان مشارکت‌کننده، آمریکا به‌عنوان کشوری چندپاره، با بحران‌های هویتی و سیاسی عمیقی روبه‌روست که نمود بارز آن در انتخاب چهره‌هایی چون دونالد ترامپ و کاهش نفوذ جهانی این کشور مشاهده می‌شود. به باور ایشان، افول رهبری جهانی آمریکا مورد اذعان بسیاری از نخبگان آمریکایی نیز قرار گرفته و نمود آن در کاهش کاربرد اصطلاح «رهبری جهانی» در اسناد رسمی ایالات متحده قابل مشاهده است.

این کتاب، با تکیه بر تحلیل‌های راهبردی و شواهد تجربی، نشان می‌دهد که زوال تدریجی قدرت آمریکا نه تنها در میان اندیشمندان منتقد داخلی این کشور بلکه در سطح بین‌المللی نیز به یک گفتمان رایج تبدیل شده است. در نهایت، نویسندگان تأکید دارند که این افول، در چارچوب سنت‌های الهی و وعده‌های حق، فرصتی بی‌نظیر برای ملت‌های حق‌طلب جهان جهت بازتعریف نظم نوین جهانی بر پایه معارف الهی فراهم کرده است.

گزیده کتاب مجموعه مقالات اولین همایش بین‌المللی افول آمریکا، روند گذشته و تحولات آینده(جلد پنجم)

2-1 نظریه آنارشیسم
آنارشیسم که ریشه در زبان یونانی دارد، در زبان لاتین و سایر زبان‌های اروپایی با ریشه لاتینی استعمال شده است. این واژه در اصل، ترکیبی از an-archos است به معنای تمرکز و رئیس که با آوردن an، در اصل واژه بار منفی و سلبی به خود می‌گیرد؛ پس آنارشیسم را می‌توان آموزه‌ای معتقد به بی‌سری دانست و چون مهم‌ترین نهاد متبلور سر، حکومت است، پس آنارشیسم نوعی اعتقاد به بی‌حکومتی است (قادری، 1380، ص. 6) گرچه آنارشیسم مخالف سرسخت هرگونه حکومتی است اما این مخالفت، فقط به حکومت محدود نمی‌شود. آنارشیسم با دیگر نهادهایی که بتوانند مانند حکومت بر انسان‌ها سیطره پیدا کنند، مخالفت می‌ورزد (قادری، 1380، ص. ۷).
یکی از ایدئولوژی‌های رایج در قرن بیستم که برخلاف آموزه‌های مارکسیسم و لیبرالیسم، مورد توجه دانشگاهیان و مجامع علمی بود، آنارشیسم است که بیشتر مورد توجه غیر دانشگاهیان و
رمان‌نویسان قرار گرفت.. .