به سوی ارتباطات تمدن ساز اسلامی
- الکترونیکی
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب به سوی ارتباطات تمدنساز اسلامی
کتاب به سوی ارتباطات تمدنساز اسلامی نوشته حسین کیاء میباشد و موسسه چاپ و انتشارات دانشگاه جامع امام حسین (ع) آن را به چاپ رسانده است.
کتاب «به سوی ارتباطات تمدنساز اسلامی» با تمرکز بر نقش بنیادین ارتباطات در شکلدهی تمدن نوین اسلامی، به بررسی مسیر تحول تمدنی جمهوری اسلامی ایران میپردازد. این اثر تلاش میکند تا ضمن بازشناسی ماهیت تمدن غرب به عنوان مادیترین و گستردهترین تمدن تاریخ بشر، ابعاد مختلف نفوذ آن و چالشهای فرهنگی و تمدنی جوامع اسلامی را تحلیل کند.
نویسنده کتاب با توجه به تحولات چند دهه اخیر و تأثیر انقلاب اسلامی به عنوان نقطه عطفی در معادلات تمدنی جهان، اهمیت نقش ارتباطات و رسانهها را در تسریع فروپاشی تمدن غرب و همزمان ظهور تمدن نوین اسلامی برجسته میسازد. از آنجا که ارتباطات مدرن تقریباً در تمامی سطوح زندگی اجتماعی ما نفوذ کرده است، این کتاب به طرح پرسشهای کلیدی در خصوص ماهیت تمدن غرب، اصول مواجهه تمدنی انقلاب اسلامی با آن، و نیز راهبردهای ارتباطی لازم برای تحقق تمدن نوین اسلامی میپردازد.
ساختار کتاب در شش فصل تنظیم شده که شامل موضوعات زیر است: مفهومشناسی، شناخت تمدن غرب، انتقادات بنیادین به مبانی نظری تمدن غرب، راهبردهای کلی مواجهه ایران با تمدن غرب، بررسی ارتباطات مدرن، و در نهایت ارائه راهبردهای ارتباطی برای تحقق تمدن نوین اسلامی ایرانی.
گزیده کتاب به سوی ارتباطات تمدنساز اسلامی
تعریف ارتباط
اساتید و صاحب نظران حوزۀ ارتباطات دیدگاه های متفاوتی درباره مفهوم « ارتباطرات »دارند. تئودورسون ارتباط را انتقال اطلاعات، عقاید، برداشت ها یا احساسات از فردی یا گروهی به فرد یا گروهی دیگر (یا دیگران) تعریف می کند که اساساً از طریق نمادها صورت می پذیرد.
امّا به نظر ازگود، در کلی ترین حالت، هرجا که یک سیستم یا منبع بر روی سیستم یا هدف دیگری از طریق دستکاری نمادهای جایگزین تأثیر بگذارد و این نمادها بتوانند از طریق مجرایی که آنها را به هم مرتبط می سازد، انتقال یابند، ارتباط خواهیم داشت.