0.0از 0

کتاب اسطوره شناسی pdf

۲۸۲٬۰۰۰
خرید
  • الکترونیکی
هنوز نظری ثبت نشده!
اولین نظر را شما بذارید
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

معرفی کتاب اسطوره‌ شناسی

بانو ادیث همیلتون (1963ـ1867) نویسنده کتاب اسطوره شناسی، متخصص در زمینه اساطیرِ یونانی و رومی است و این اثر را نخستین‌بار در سال 1942 منتشر کرد؛ کتابی که نه‌تنها بازگویی اساطیر یونان، روم و نورس بود، بلکه روایتی زنده و شاعرانه از کهن‌ترین قصه‌های بشری به‌شمار می‌رفت. او برخِلاف بسیاری از پژوهشگران که اسطوره‌ها را به‌گونه‌ای علمی و خشک تحلیل می‌کردند، آن‌ها را همچون داستان‌هایی سرشار از حیات و هیجان روایت کرد.

این کتاب یکی از منابع معتبر و شناخته‌شده در زمینه اسطوره‌شناسی است و در سراسر جهان به‌عنوان یک منبع مرجع در این حوزه شناخته می‌شود. ویژگی برجسته‌ این اثر، سادگی و شیوایی نثر آن است. همیلتون، با تسلطی مثال‌زدنی بر منابع کلاسیک ـ‌مانند هومر، هسیود، اووید و ویرژیل‌ـ توانسته است شخصیت‌های اساطیری را با دقت و انسجامی مثال‌زدنی گردآوری کرده و آن‌ها را به‌گونه‌ای روایت ‌کند که نه‌تنها خوانندگان تخصصی، بلکه عمومِ مخاطبان نیز بتوانند با او ارتباط برقرار کنند.

او به‌جای پرداختن صرف به تحلیل‌های دانشگاهی، تلاش کرده است اسطوره‌ها را همچون قصه‌هایی زنده و پرشور روایت کند. همین ویژگی، این کتاب را به اثری محبوب در میان خوانندگان عام و همچنین دانشجویان و پژوهشگران تبدیل کرده است.

گزیده کتاب اسطوره شناسی

پوزئیدن (نپتون) مالک و فرمانروای دریاها بود؛ (مدیترانه) و دریای اوست (اکسین یا دریای سیاه امروز). رودخانه‌های زیرزمین نیز متعلق به او بودند. 

اوشن، یک تیتان، مالک و فرمانروای اقیانوس بود؛ رودخانه بزرگی که زمین را چون حلقه‌ای در برمی‌گرفت. همسرش که او هم از تیتان‌ها بود، تتیس  نام داشت. اوکئانیدها ، حوریان  این رودخانه بزرگ، دختران آن‌ها، و خدایان تمامی رودخانه‌های روی زمین پسرانشان هستند.

پونتوس  که به معنای «دریای عمیق» است، پسر «مادر زمین» و پدر نرئوس  است؛ یک خدای دریا که به‌مراتب از پدرش مهم‌تر است. 
نرئوس را مدیترانه‌ای‌ها پیرمرد دریا می‌خوانند؛ «یک خدای قابل اعتماد و آرام». هزوئید می‌گوید: «او کسی است که افکار مهربان و عادلانه‌ای دارد و هرگز دروغ نمی‌گوید».

همسر او دُریس، ختر اوشن بود. آن‌ها صاحب 50 دختر دوست‌داشتنی بودند، حوریان دریا که به‌تناسب نام پدرشان، نریدها  نامیده می‌شدند. یکی از آنان تتیس، مادر آشیل، و دیگری آمفیتریت،  همسر پوزئیدون بود.