0.0از 0

کتاب تا ابد زندگی، ملاقات با اعمال 2 pdf

شرح احادیث کتاب المعاد بحارالنوار، دفتر دهم

۱۷۲٬۵۰۰
40٪ تخفیف با کد «Faraketab» در اولین خرید
خرید
40٪ تخفیف با کد «Faraketab» در اولین خرید
الکترونیکی
هنوز نظری ثبت نشده!
اولین نظر را شما بذارید
  • معرفی کتاب
  • مشخصات کتاب

گزیده کتاب تا ابد زندگی، ملاقات با اعمال 2 

مرگ پایانی است بر زندگی فانی و آغازی است بر یک زندگی باقی. مرگ، آغاز زندگی‌ای است که انسان فرجام آن را با برگزیدن مسیر بندگی حق تعالی یا پیروی از شیطان تعیین می‌کند: داشتن حیات طیبه و همراهی با اولیای طاهرین، یا حیاتی دردناک و دهشتناک و همنشینی با شیاطین انس و جن. خداوند متعال با لطف بیکرانش، ارسال رسل و انزال کتب کرده تا بشر را به حیات طیبه رهنمون شود و از همراهان بد بر حذر دارد.

خداوند انسان را از شیطان و دنیای فانی برحذر داشته و به پاسداشت خویشتن فراخوانده است. اما انسان غافل که خود را فراموش کرده، دل به اغیار بسته و جان گران‌بهایش را به بهایی ناچیز فروخته؛ از این رو در روز حشر خود را تنها می‌یابد و حسرت و عذابش می‌شود. در این میان، حب و بغض نفسانی باید در مسیر حق به کار گرفته شود تا نتیجه‌اش در لحظه احتضار، برزخ و قیامت دیده شود. انسان در لحظه مرگ، پیامبر و اهل‌بیت را مشاهده می‌کند و حالِ خشنودی یا غضب آنان را درمی‌یابد؛ و برای کافران، شیاطین نیز بر آنان نمایان شده و عذابشان می‌افزایند. امیرمؤمنان (ع) به حارث همدانی فرمود: «تو با کسی هستی که دوستش داری و آنچه به دست آوردهای از آن توست.» نیز جمله بزرگان که «ابدیت در راه است» هم خوفناک است و هم شورانگیز؛ خوفناک از آن رو که ابدیت با خویشتن تباه شده و همنشینان بد رقم بخورد، و شورانگیز از آن رو که با نفسی ارتقاءیافته و همراهی اولیای طاهرین گره بخورد.

معاد جایگاه ویژه‌ای در منظومه معارف دینی دارد؛ به گونه‌ای که بسیاری از آموزه‌های دینی در پرتو معاد به روشنی درک می‌شوند و بدون آن، دریافتِ همه ابعاد این منظومه ناممکن است. بر این اساس بحث از معاد نه تنها موجب شناخت زندگی پس از مرگ می‌شود؛ بلکه در انسان‌شناسی، عدل، نبوت و امامت نیز مؤثر است؛ و حتی شناخت دقیق توحید نیز در سایه‌سار حقیقت معاد میسر می‌شود؛ زیرا قیامت روز بروز توحید است. معاد نه تنها چنین نقشی در تبیین نظام اعتقادی دارد، بلکه در مباحث تربیتی و سلوکی نیز تأثیرگذار است، کما اینکه بحث معاد می‌تواند به عنوان یکی از پایه‌های مهم الگوی حکمرانی جامعه اسلامی نقش‌آفرینی کند.

کتاب تا ابد زندگی، ملاقات با اعمال 2 شرح احادیث «کتاب المعاد» از «بحارالانوار» است که توسط حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا عابدینی (حفظه‌الله تعالی) طی دوره‌هایی در سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۳ تدریس شده است. روایات معاد به صورت تفصیلی در جلدهای ششم، هفتم و هشتم کتاب شریف «بحارالأنوار» علامه مجلسی (ره) وارد شده است. در سال ۱۳۸۵ به درخواست جمعی از شاگردان و علاقه‌مندان، مباحثه این روایات آغاز شد و تا سال ۱۳۹۳ ادامه یافت. این جلسات به روایت و بررسی احادیث اهل‌بیت (ع) در ابواب «موت» و «معاد» اختصاص داشت و هدف آن بود که جنبه‌ی اخلاقی و عملی این روایات پررنگ‌تر ارائه شود.

به برکت این روایت‌خوانی هفتگی که به صورت پراکنده توسط افراد مختلف شرکت‌کننده در جلسات ضبط شده بود، جمعی از محققان مدرسه علمیه «مشکاه» دست به کار شدند و نوارها را جمع‌آوری، پیاده‌سازی و تنظیم کردند. با صرف وقت بسیار و همتی مثال‌زدنی، محصولات گوناگونی از این جلسات استخراج شد که جامع‌ترین آنها همین مجموعه است. این مجموعه به صورت سلسله‌وار، درس‌ها را طبق ترتیب روایات «بحار» تدوین کرده و در ابواب موت و معاد آماده‌ی نشر شده است. سیر بحث در مجلدات مختلف، مطابق با سیری است که علامه مجلسی (ره) در «بحارالأنوار» طی کرده‌اند: ایشان ابتدا در ۱۰ باب به روایات ابواب موت پرداخته و سپس در ۲۸ باب، روایات ابواب معاد را ذکر نموده‌اند.

قالب کتاب بدین صورت نظم یافته است:

  • در ابتدا معمولاً مقدمه‌ای از استاد ارائه شده است.

  • سپس متن کامل احادیث از سه جلد ۶، ۷ و ۸ «بحارالأنوار» آورده شده است.

  • پس از آن، ترجمه‌ی احادیث قرار گرفته است.

  • در ادامه، بیانات استاد در شرح حدیث مطرح گردیده است.

  • همچنین اگر در متن درس، آیه، روایت یا سخنی از بزرگان مطرح شده باشد، آدرس‌دهی به منابع نیز داده شده است.

گزیده کتاب تا ابد زندگی، ملاقات با اعمال 2 

محبت الهی: محبت الهی گاهی برای رعایت امر خداوند و برای کسب اجر است و گاهی برای خدا است. محبت در راه خدا مرتبه عمومی‌تر و مرتبه برای اجر الهی مرتبه خاص‌تر است. آنجایی که برای خداست، غیر از جایی است که برای امر الهی است. ابتدا برای اجر است، بعد بالاتر از این محبت برای خدا محقق می‌شود. تصور محبت فی‌الله، از هر مرتبه‌ای که شروع شود، حتی اگر خیلی کودکانه هم باشد، اگر به فعلیت برسد، مراتب بعدی آن نیز امکان تحقق دارد.

رفع حوائج مؤمن واجب یا مستحب؟

مرحوم علامه مجلسی در جلد ۷۱ و ۷۲ بحار الأنوارکه شامل مباحث ارتباط و معاشرت با مؤمنان است روایات متعددی را ذکر می‌کند. سپس در اواسط حدود یازده صفحه فقط روایات مربوط به همین مسئله را می‌آورد. عنوان باب عبارت است از: «من منع مؤمنا شیئا من عنده أو من عند غیره أو استعان به أخوه فلم یعنه أو لم ینصحه فی قضائه». این باب مربوط به کسی است که در جواب مؤمنی خیرخواه نباشد و او را از چیزی که بر آن توانایی دارد منع کند. ایشان می‌فرماید: «ظاهر هذه الأخبار وجوب إعانة المؤمنین بکل ما یقدر علیه و إسکانهم و غیر ذلک». در نگاه ایشان ظاهر این اخبار وجوب کمک به مؤمن است.

خرید و دانلود کتاب تا ابد زندگی، ملاقات با اعمال 2 

شما می‌توانید نسخه الکترونیک کتاب «تا ابد زندگی، ملاقات با اعمال 2» را در قالب PDF از نرم‌افزار و سایت فراکتاب تهیه و یا آن را به صورت آنلاین مطالعه نمایید.