نظر شما چیست؟

معرفی کتاب انسان شناسی اسلامی

کتاب انسان شناسی اسلامی، تألیف حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه و گروه همکاران رویکرد اسلامی به مبانی انسان شناسی آن هم از دریچه تطبیقی می پردازد. از نکات قابل توجه این کتاب، بیان روش شناسیِ بحث انسان شناسی، اهمیت انسان شناسی دینی، بحران های انسان شناسی موجود و راه حل انسان شناسی دینی برای آن ها، بیان نیازهای انسان، معنویت و امتیازهای معنویت اسلامی می باشد.

گزیده کتاب انسان شناسی اسلامی

پرسش گری از ویژگی های فطری انسان است که همواره او را به سوی کشف حقایق جهان هستی سوق می دهد. سؤال از حقیقت موجوداتی که در جهان پیرامون انسان قرار دارند، از اساسی ترین فعالیت های ذهنی اوست. در این میان، پرسش از حقیقت وجودی انسان در طول تاریخ اندیشه بشری، جایگاه برجسته تری داشته است.

کاوش در حقیقت انسان در تعیین هویت شخص و تصویری که از خود دارد، نقش مؤثری ایفا می کند و از همین رو تأثیر ژرفی بر ابعاد اعتقادی، شیوه زندگی و همچنین سعادت و کمال وی دارد. گرچه پرسش از هویت واقعی انسان، دیرینه ای به طول تاریخ اندیشه بشری دارد، انسان ـ به ویژه انسان بریده از دین و وحی ـ توفیق چندانی در پاسخ به آن نداشته است؛ چراکه انسان موجودی چندلایه با ابعاد وجودی متفاوت است.

از مقولات مهمی که ادیان به آن پرداخته اند، شناخت انسان و معرفت نفس می باشد. البته به علت تنوع ادیان، تفاسیر متعددی نیز برای شناخت انسان بیان شده است. رویکرد های دیگر به انسان شناسی نیز کم وبیش به همراه سویه های دینی به این مقوله بوده است. از قدیمی ترین سنگ نوشته ها و هیاکل تراشیده شده تا متون برجای مانده از تمدن ها و فرهنگ های گذشته، نحوه ای از نگرش به انسان قابل برداشت است. اما در این میان، انسان شناسی دینی اهمیت ویژه ای یافته است؛ چراکه از افقی برتر، به قابلیت ها و توانایی های انسان می نگرد و حقایقی را که انسان شناسی علمی، فلسفی و عرفانی از نیل به آنها ناتوان بوده است، به کمک وحی و بدون آلوده شدن به اشتباه و خطا به خوبی تبیین می کند. بنابراین مناسب می نماید که سنگِ بنا و رویکرد به شناخت انسان به گونه ای مطرح گردد که کمترین اشکال بدان وارد باشد.

سال نشر :
1392
صفحات کتاب :
384
کنگره :
BP226/2‏‫‭/خ5‮الف‬8 1392
دیویی :
297/466
کتابشناسی ملی :
3254670
شابک :
978-964-531-534-2

کتاب های مشابه انسان شناسی اسلامی