امتیاز
5 / 5.0
خرید صوتی
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
21,000
30%
ت 14,700
خرید الکترونیکی
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
ت 40,000

نظر دیگران درباره لشکر خوبان

نظر شما چیست؟

معرفی کتاب لشکر خوبان

کتاب لشکر خوبان حاصل گفت و گوی طولانی فرج قلی زاده با مهدی قلی رضایی است که بخش هایی از آن نیز به قلم معصومه سپهری بازنویسی و در قالب زندگینامه داستانی تنظیم شده است. در کتاب لشکر خوبان برای نخستین بار از وقایع لشکر عاشورا سخن به میان آمده و شخصیت پردازی ملموس و موثر نویسنده از قهرمان داستان (مهدی قلی رضایی) در مجموع شخصیت نوجوانی را به تصویر می کشدکه با جدیّت، عزم و همتی ستودنی، سخت ترین و خطیرترین لحظات میدان های حادثه و حماسه را تجربه کرده و از هر ماموریت و عملیاتی، به یادگار زخمی برداشته که هنوز هم با اوست و هرگز لحظه ای از خود جدایشان نمی کند.

دفاع مقدس را می توان روایتی فشرده و شگفت از تاریخ قرن ها ایمان و دلیری مردم ایران زمین دانست. مردم پاک نهاد و شریفی که با پیروزی انقلاب اسلامی پرچم استیلا بر سرنوشت و مقدرات خودشان را بر فراز بام جهان برافراشتند، اما دنیای غرق در تباهی و فساد مادیگری آن روزگار چنین رفتاری را برنتافت، این بود که در زیر نقاب کشور عراق به مقابله با آن برخاست آن وقت بود که همین راست قامتان صبور و همین مسلمانان و مردمان این تنها کشور شیعه در جهان کربلایی دیگر آفریدند که چشم تاریخ را خیره کرد.

«لشکر خوبان» گزارشی جذاب از این رویداد بزرگ است که از زبان رزمنده ای دلیر از خطه آذربایجان و عضو نیروهای اطلاعاتی به بازخوانی گوشه هایی ناگفته از تاریخ دفاع مقدس می پردازد. از برجسته ترین ویژگی های کتاب لشکر خوبان می توان به ارائه اطلاعاتی جدید درباره لشکر عاشورا و نقش واحدهای اطلاعاتی در جبهه های هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد.

گزیده کتاب لشکر خوبان

هدف عملیات که بعدها به نام والفجر 8 نامیده شد، شکستن سیل بند دشمن در مرحله اول، رسیدن به جاده قدس در مرحله دوم و پیشروی تا جاده پیروزی در مرحله سوم بود. محور ما سه معبر داشت و هر معبر، مسیر یک تیم بود. شناسایی‌ها هم از همان معابر انجام می‌شد. هر شناسایی معمولا 1/5 و گاهی بیش از 3 ساعت به طول می‌انجامید. از لحظه ورود بچه‌ها به آب، دیگر هیچ ارتباطی بین آن‌ها و مقر واحد نبود. 

نیروهایی که به شناسایی می‌رفتند هیچ نوع وسیله ارتباطی و حتی سلاح همراه نداشتند فقط گاهی یک کلت با خود بر می‌داشتند چون در کاری که مأمور انجامش بودند درگیری قدغن بود و برای طی مسیر، هر چه سبک‌تر بهتر. از هر معبر سه نفر پشت سر هم وارد اروند رود می‌شدند. نوع حرکت با فین بود و بر خلاف تیم‌های غواصی گردان‌ها که برای حفظ ارتباط بین نیروها در داخل آب از طناب یا وسیله دیگری استفاده می‌شد، در شناسایی هر کس گر چه با یک یا دو نفر دیگر همراه بود در مقابل جریان وحشی اروند می‌بایست خود به تنهایی مبارزه می‌کرد و امید به غیر، بی مفهوم بود.

متن تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب لشکر خوبان

«بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم

ـ این نیز بخشی از آن تصویر عظیم و باشکوهی است که ما همواره آن را از دور دیده و تحسین کرده و بزرگ شمرده‌ایم؛بی‌آن‌که از ریزه‌کاری‌ها و نقش‌های معجز‌آسای تشکیل‌دهنده‌ی آن و رنگ‌آمیزی‌های بی‌نظیر جزء‌جزء آن به‌درستی خبر داشته باشیم. این کتاب شرح این ریزه‌کاری‌های حیرت‌انگیز در بخشی از این تابلوی ماندگار و تاریخی است. آن‌چه درباره‌ی عملیات بدر و والفجر ۸ و کربلای ۵ و کربلای ۴ و بیت‌المقدس ۲ و ۳ در این کتاب آمده، از بخش‌های برجسته‌تر آن است. همچنین مجاهدت‌ها در کوه‌های غرب؛ در ماووت و گرده‌رش و قامیش و دیگر آن بلندی‌های سخت، و نیز آن‌چه به یگان‌ها و دسته‌جات اطلاعات و غواص مربوط می‌شود و نیز بخش‌های دیگری از آن، درخور آن است که در شکل فیلم و رمان عرضه شود.

فروردین ۹۲»

صفحات کتاب :
462
کنگره :
1384 ‫‬‭‬‭DSR1629/ر58آ3
دیویی :
‫‭955/08430922
کتابشناسی ملی :
720840
شابک :
964-471-932-8
سال نشر :
1384
شابک دیجیتال :
978-600-03-1909-0

کتاب های مشابه لشکر خوبان

با موفقیت اضافه شد
0