امتیاز
5 / 5.0
دریافت الکترونیکی
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
رایگان

نظر دیگران

نظر شما چیست؟

کتاب تفسیر نماز، نوشته حجت الاسلام محسن قرائتی کسب می باشد و توسط انتشارات درس هایی از قرآن منتشر شده است. دانلود کتاب نماز در قرآن قرائتی رایگان در فراکتاب منتشر شده است.

معرفی کتاب تفسیر نماز

آقای قرائتی در مورد نوشتن تفسیر نماز این چنین می گوید: «اینجانب نیز پس از تألیف کتاب های پرتوی از اسرار نماز، همراه با نماز و یکصد و چهارده نکته درباره نماز، تصمیم گرفتم جزوه ای در مورد تفسیر اذکار نماز از تکبیر و حمد و سوره و رکوع و سجود و تشهد و سلام بنویسم تا آنچه را که در این ارتباط با خدا می گوییم، بهتر بفهمیم و عبادتی آگاهانه و از روی معرفت داشته باشیم. قبل از ورود در بحث، نگاهی گذرا به «عبادت و عبودیّت» که روح نماز و همه تکالیف عبادی است داریم تا جایگاه رفیع آن را در زندگی خود بهتر دریابیم.
عبادت، هدف آفرینش ماست. قرآن می‏ فرماید: «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ»(1)
کارهایی را که انجام می‏دهیم، اگر برای رضای خدا باشد، عبادت است؛ گرچه مانند کسب و کار، تحصیل علم، ازدواج و یا خدمت به مردم، برای رفع نیازهای خود یا جامعه باشد.
آنچه یک امر را عبادت می‏کند، آنست که به انگیزه‏ای مقدس انجام شود و به تعبیر قرآن رنگ خدایی «صبغة اللّه»(2) داشته باشد.»
 عنوانی که برای این کتاب در عامیانه شهرت پیدا کرده، تفسیر نماز قرائتی می باشد.

خلاصه کتاب تفسیر نماز

نویسنده در بخشی از کتاب می گویند: بعضی کارهای ما بر اساس عادت است و برخی بر پایه فطرت؛ آنچه عادت است هم می تواند با ارزش باشد، مثل عادت به ورزش و هم می تواند بی ارزش باشد، مانند عادت به سیگار. اما اگر امری فطری شد، یعنی بر اساس فطرت و سرشتِ پاکی که خداوند در نهاد هر بشری قرار داده انجام شد، همواره با ارزش است. امتیاز فطرت بر عادت آنست که زمان و مکان، جنس و نژاد، سنّ و سال در آن تأثیری ندارد و هر انسانی از آن جهت که انسان است آن را دارا می باشد؛ مانند علاقه به فرزند که اختصاص به نسل و عصر خاصّی ندارد و هر انسانی فرزندش را دوست می دارد.(3) اما مسائلی مانند شکل و فرم لباس یا غذا، از باب عادت است و در زمان ها و مکان های مختلف، متفاوت است. در بعضی مناطق، چیزی مرسوم است که در جاهای دیگر رسم نیست. عبادت و پرستش نیز یکی از امور فطری است و لذا قدیمی ترین، زیباترین و محکم ترین آثار ساختمانیِ بشر، مربوط به معبدها، مسجدها، بتکده ها و آتشکده هاست.
یکی از مصادق عبادت، بلکه مهمترین مصداق آن نماز است که ایشان در این کتاب به تفسیر آن می پردازد.
کتاب تفسیر نماز قرائتی از ۹۴ عنوان تشکیل شده است که به ترتیب زیر می باشد:
1- پیشگفتار؛ 2- عبادت چیست؟؛ 3- فطرت و عبادت؛ 4- ریشه پرستش؛ 5- عمق پرستش؛ 6- بی تفاوتی نسبت به عبادت؛ 7- مدار عبادت، رضای خدا؛ 8- روحیه عبادت؛ 9- میانه روی در عبادت؛ 10- مدیریت در عبادت؛ 11- عبادت، داروخانه شبانه روزی؛ 12- عبادت، مایه آرامش؛ 13- عبادت و دریافت ها؛ 14- تأثیر متقابل ایمان و عبادت؛ 15- فلسفه عبادت در قرآن؛ 16- نماز در کلام علی علیه السلام؛ 17- آثار و برکات عبودیّت و بندگی؛ 18- باز هم سیمای نماز؛ 19- نماز و قرآن؛ 20- نماز و قصاص!؛ 21- عبادت و ولایت؛ 22- نماز و رهبری؛ 23- درجات عبادت؛ 24- سیمای عبادت؛ 25- نمازهای مشکل گشا؛ 26- قداست نماز؛ 27- جامعیّت نماز؛ 28- نیّت؛ 29- نیّت خالص؛ 30- قصد قربت؛ 31- درجات قرب؛ 32- خدا را برای خدا بخوانیم؛ 33- راه رسیدن به قرب؛ 34- کیفیّت یا کمّیت؛ 35- نیتّ به کار ارزش می دهد؛ 36- آثار و برکات نیّت پاک؛ 37- امتیاز نیّت بر عمل؛ 38- درجات نیّت؛ 39- نقش نیّت در مسائل کیفری؛ 40- آثار نیّت فاسد؛ 41- اللّه اکبر؛ 42- تکبیر در نمازهای دیگر؛ 43- معنای تکبیر؛ 44- تکبیر در فرهنگ اسلامی؛ 45- سوره حمد؛ 46- درسهای تربیتی سوره حمد؛ 47- چرا هر کاری را با «بسم اللّه» شروع کنیم؟؛ 48- آیا «بسم اللّه الرحمن الرحیم» جزء سوره حمد و یک آیه مستقل است؟؛ 49- بسم اللّه؛ 50- واژه اللّه؛ 51- «اَلْحَمدُ لِلَّهِ»؛ 52- «رَبِّ العالَمینَ»؛ 53- «اَلرَّحْمنِ الرَّحیمِ»؛ 54- «مالِک یَوْمِ الدّینِ»؛ 55- واژه دین؛ 56- «اِیَّاک نَعْبُدُ وَ اِیَّاک نَسْتَعینُ»؛ 57- «اِهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقیم»؛ 58- صراط مستقیم کدام است؟؛ 59- اهمیّت سوره توحید؛ 60- «قُلْ هُوَ اللَّهُ اَحَدٌ»؛ 61- «اَللَّهُ الصَّمَدُ»؛ 62- «لَمْ یَلِدْ وَ لَمْ یُولَدْ»؛ 63- «وَ لَمْ یَکُنْ لُهُ کُفُواً اَحَدٌ»؛ 64- رکوع؛ 65- آثار رکوع؛ 66- آداب رکوع؛ 67- رکوع اولیای خدا؛ 68- تاریخ سجده؛ 69- اهمیّت سجده؛ 70- حکمت های سجده؛ 71- آداب سجده؛ 72- خاک کربلا؛ 73- سجده شکر؛ 74- برکات سجده شکر؛ 75- سجده های اولیای خدا؛ 76- چند نکته؛ 77- سُبحان اللّه؛ 78- جایگاه تسبیح؛ 79- پاداش تسبیح؛ 80- تسبیح عملی؛ 81- تکرار تسبیح؛ 82- ذکر خدا در فرهنگ نیاکان ما؛ 83- تسبیح موجودات؛ 84- قنوت؛ 85- قنوت نمازهای مختلف؛ 86- قنوت معصومین؛ 87- تشهّد؛ 88- شعار توحید؛ 89- توحید ناب؛ 90- شهادت به رسالت؛ 91- صلوات؛ 92- چگونگی صلوات؛ 93- سلام؛ 94- سیمای سلام

برشی از متن تفسیر نماز

امتیازی که نیّت کار بر نفس کار دارد، این است که در انجام کار، گاهی ریا و خودنمائی مطرح است امّا در نیتّ چون یک امر درونی است و آثار ظاهری ندارد، ریا و سمعه و امثال آن راه ندارد. امتیاز دیگر نیتّ بر عمل آنست که همیشه و همه جا ممکن است و شرائط خاصی نمی طلبد امّا انجام یک عمل نیاز به شرائط و امکاناتِ فراوانی دارد.

در روایات، عنوانی است به نام روایاتِ «مَنْ بَلغ» که این دسته روایات می گوید: اگر کسی روایتی شنید که می گوید فلان عمل پاداش دارد و آن عمل را انجام داد، خداوند آن پاداش را به او می دهد گرچه آن روایت درست نباشد، زیرا کسی که به آن حدیث عمل کرده با حسن نیّت انجام داده است.

تفسیر نماز قرائتی صوتی

کتاب صوتی این اثر در فراکتاب موجود نمی باشد.

انتشارات درس هایی از قرآن

«مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن» با هدف تهیه، تکمیل و نشر آثار قلمی،صوتی و تصویری حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی،در سال 1375 تأسیس گردید. این مؤسسه، در طی چند سال فعالیت خود علاوه بر چاپ کتب جدید مؤلف، خصوصأ « تفسیر نور» کتبی را هم که توسط ناشرین دیگر منتشر شده بود، با تجدید نظر و اصلاحات، عرضه کرده است. از جمله آثار مولف که با موضوع نماز می باشد، کتاب تفسیر نماز است.

دانلود رایگان کتاب نماز در قرآن قرائتی

در نرم افزار و سایت فراکتاب دانلود تفسیر نماز pdf به صورت رایگان امکان پذیر است و شما می توانید در نرم افزار فراکتاب به مطالعه ی آن بپردازید.

دانلود تفسیر نماز مشخصات کتاب تفسیر نماز را در جدول ذیل ببینید.

مشخصات
ناشر: درس‌هایی از قرآن
نویسنده: حجت الاسلام محسن قرائتی
تعداد صفحه: 76
موضوع: تفسیر قرآن
قالب: الکترونیک رایگان
صفحات کتاب :
76
کنگره :
‫‬‭BP186/2‫‭‭/ق4ت7 1374
دیویی :
‫‬‭297/353
کتابشناسی ملی :
493209
سال نشر :
1374

کتاب های مشابه تفسیر نماز

با موفقیت اضافه شد
0