کتاب شهید علم (دفتر اول) روایت 100 خاطره متفاوت از دورههای مختلف زندگی شهید است که توسط بستگان، دوستان، همکاران و شاگردان شهید بیان شده است. همچنین در انتهای کتاب شهید علم (دفتر اول) تصاویری از دکتر مجید شهریاری آورده شده است.
شهید مجید شهریاری دانشمند فرزانه و عارف و استاد فیزیک هستهای دانشگاه شهید بهشتی ایران بود که درتاریخ 8 آذر 1389 توسط رژیم صهیونیستی و با همکاری اطلاعاتی منافقین در یک عملیات تروریستی به درجه رفیع شهادت نایل شد. کتاب شهید علم برای اولین بار به مناسبت اولین سالگرد شهادت دکتر شهریاری در محرم سال1390 با نام «دانشمند عاشورایی» به چاپ رسیده بود. در بخشی از مقدمه کتاب شهید علم آمده است: «شهید شهریاری را قبل از شهادتش عدهای خیلی خوب میشناختند. عدهای خوب میدانستند غنیسازی 20 درصد اورانیوم و بسیاری پیشرفتهای علمی ایران در علوم هستهای مدیون تلاشهای اوست و اگر نباشد، از سرعت این پیشرفتها کاسته خواهد شد.
این دسته طیف گستردهای هستند؛ از نخستوزیر اسراییل و روسای موساد و سیا، تا موتورسوار مزدوری که بمب را به بدنه خودروی شهید شهریاری چسباند. همانها که گفتند ترور شهید شهریاری اقدامی غیرجنگی برای توقف پیشرفت ایران بوده است؛ همانهایی که پس از شنیدن خبر ترور شهریاری، نفس راحتی کشیدند. دسته دیگری هم بودند که وقتی خبر شهادت شهریاری را شنیدند نفس در سینههایشان حبس شد و در سینه ماند تا بغضشان بترکد و همراه با سیل اشک جاری شود. اینها هم شهریاری را خوب میشناختند. آنچه پیشرو دارید روایتهای دسته دوم است برای دسته سومی که شهریاری را با شهادتش شناختند و هنوز او را با شهادتش میشناسند.»
شهادت دکتر شهریاری، آبرویی داد به جامعه علمی کشور. شهادت چنین شخصیت برجسته و مورد قبولی، به دشمن نشان داد که در محیط علمی جمهوری اسلامی، اینجور شخصیت ها و انگیزه هایی وجود دارد. مهمترین تسلایی که انسان در اینجور حوادث به خودش می دهد این است که می داند خدای متعال برای این جانفشانی ها و این شهادت ها و این خون های به ناحق ریخته شده، ثواب هایی را معین و مدون کرده که ...