امتیاز
5 / 0.0
خرید الکترونیکی (PDF)
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
ت 30,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب گفتگوی دو مذهب

کتاب گفتگوی دو مذهب ترجمه «حوار فی الامام : نص الحوار الفکری بین الشیخ محسن الاراکی و الدکتور محمد بن عبدالله المسعری» است که با نام «گفتگوی دو مذهب: گفتگوی دو اندیشمند شیعی و سلفی درباره امامت» به فارسی ترجمه شده است.


یکی از بهترین جلوه های حیات و نشاط اندیشه در هر امتی، بحث ها و گفتگوهای علمی و فکری است که در یک فضای علمی متین و موقر، در میان گرایش های گوناگون و مکتب های مختلف، درمی گیرد. کتاب پیش رو نیز نمونه ای نو از گفتگوی هدفمند در میان علمای مذاهب اسلامی است؛ گفتگویی که دست سرنوشت زمینه آن را برای دو تن از علمای برجسته اسلام رقم زد و در روزگار مهاجرت، دکتر محمد مسعری و آیت الله شیخ محسن اراکی را گرد آورد تا این دو در گفتگویی علمی و منطقی، مساله امامت را که یکی از مهم ترین موضوعات فکری و اعتقادی مورد اختلاف جهان اسلام است به بحث بنشینند و از سویی با رویکرد سلفی و از سوی دیگر، از دیدگاه شیعه دوازده امامی آن را بررسی کنند.


این گفتگو بین دو تن از علمای اسلام انجام شده است که هم زمان از جایگاه و اهمیت علمی و اجتماعی بالایی برخوردارند؛ یکی عالمی شیعی است که در حوزه های علمیه نجف اشرف و قم با بهره گیری از محضر مجتهدان بزرگ تحصیلات خود را تکمیل کرده است و افزون بر تخصص در علوم اسلامی، با علوم عقلی و فلسفی نیز انس دارد و در زمان گفتگو، نماینده مقام معظم رهبری در بریتانیا بود و هم اکنون دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است و دیگری اندیشمندی اسلامی از مذهب وهابیت است که در کنار دروس دینی سنتی، در رشته فیزیک محض و ریاضی نیز صاحب تخصص است و از برجسته ترین شخصیت های معارض حکومت آل سعود در دهه نود میلادی و از مطالبه گران تغییر بنیادی رژیم سعودی به شمار می آید. همچنین وی از مهم ترین دعوتگران به ایجاد اصلاحات دینی و بازنگری در برخی از اصول مسلم در رویکرد وهابی سلفی است.

گزیده کتاب گفتگوی دو مذهب

«دار التقریب بین المذاهب الاسلامیه» نیز که در سال 1366ق./1947م. تاسیس شد از دیگر اقداماتی بود که به جای اینکه همه مسلمانان را به یک مذهب واحد دعوت کند، به نزدیک شدن مذاهب مختلف اسلامی به یکدیگر فرا می خواند. دارالتقریب را شیخ محمدتقی قمی تاسیس نمود و چهار مذهب اهل سنت، مذهب شیعه دوازده امامی و نیز مذهب زیدیه را به رسمیت شناخت.

صفحات کتاب :
223
کنگره :
‏‫‬‭BP223‏‫‭/‮الف‬4ح9041 1395
دیویی :
‏‫‬‭297/45
کتابشناسی ملی :
4236742
شابک :
978-600-441-006-9
سال نشر :
1395

کتاب های مشابه گفتگوی دو مذهب